Nie wiem, czy jest już taki wątek, ale zwykle jest to dość interesujący wątek na innych forach, na których przebywam. Co zrobiłeś dzisiaj ze swoim Colorado lub Canyon?
Obrabiane wykończenie jest tak niedoceniane. Dużo lepsze niż czarne lub złote imo.W końcu zdjąłem osłonę powietrzną. W przyszłym tygodniu dostanie Method MR315 w obrabianym wykończeniu. Może na wiosnę nowe opony.
View attachment 406216 View attachment 406217
Pierwotnie chciałem jakieś oldschoolowe polerowane aluminiowe felgi 8-otworowe lub w stylu Ansen, ale nic w 6x120 nie było dostępne. Mam 50 lat, więc ciężarówki mojej młodości pochodziły z lat 70. i 80. Miałem F150 z 1972 i 1986 roku (szkoda, że je zatrzymałem) na początku lat 90.Wykończenie maszynowe jest tak niedoceniane. O wiele lepsze niż czarne lub złote imo.
Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk
Śmieszne - przewiozłem 145-kilogramowy motocykl TU250X mojej żony na bagażniku na haku i nie zauważyłem żadnego opadania z tyłu. Nie mierzyłem tego, ale nie zauważyłem tego podczas 4-godzinnej jazdy. W skrzyni znajdował się piec opalany drewnem o wadze 180 kg.Kiedyś woziłem swoje KTM-y na bagażniku na haku w moim 4Runnerze. Zrobiłem to samo, czułem się, jakbym jechał ciężarówką trofeową, przód był tak wysoko. Potem dostałem poduszki powietrzne Airlift 1000. Zmieniacze gry. Nie wiem, czy możemy używać worków z naszymi resorami piórowymi, ale polecam to sprawdzić.
![]()
Z piecem opalanym drewnem z przodu skrzyni i motocyklem na haku lepiej wyważy się to nad tylną osią. Moja ciężarówka jest już z przodu wysoka, ponieważ mam zestaw poziomujący plus sporo wagi z powodu mojej kabiny. Motocykl na haku nie tylko obniża tył, ale także podnosi przód ciężarówki. Gdybym nie miał zestawu poziomującego, prawdopodobnie siedziałbym bliżej poziomu z zamontowanym motocyklem. Wcześniej miałem załadowane 3 motocykle crossowe na 3-dniową wycieczkę do Glamis i moja ciężarówka stała poziomo. Oczywiście było to wtedy, gdy moja ciężarówka była standardowa, bez zestawu poziomującego.Śmieszne - przewiozłem 320-funtowy (ok. 145 kg) motocykl TU250X mojej żony na bagażniku montowanym do haka i nie zauważyłem żadnego opadania z tyłu. Nie mierzyłem tego, ale nie zauważyłem tego podczas 4-godzinnej jazdy. W skrzyni znajdował się piec opalany drewnem o wadze 400 funtów (ok. 181 kg).
Za tydzień będę przewoził cięższy motocykl - 410-funtowy (ok. 186 kg) F800ST, na cięższym bagażniku Black Widow o nośności 600 funtów (ok. 272 kg) przez 2 dni. Będzie więc ciekawie zobaczyć, ale mówimy o obciążeniu haka około 500 funtów (ok. 227 kg), a ja mam pakiet holowniczy (nie jestem pewien, czy to zmienia resory piórowe), więc liczę na to, że nie będzie problemu.
Mój tył będzie pełny, ale nie ciężki. Tylko jakieś domowe śmieci, które muszę przewieźć z powrotem do Kanady. Wolałbym mieć to oczywiście w skrzyni. Jeśli stwierdzę, że za bardzo się ugina (przetestuję to w ten weekend), wydam 100 dolarów na jednokierunkowy wynajem przyczepy UHAUL.
View attachment 406224
View attachment 406225 View attachment 406226
To były dobre czasy! Katowanie wypożyczonych samochodów!Ha, pierwszy raz jechałem Colorado podczas tygodniowej wycieczki po Kalifornii w wypożyczonym samochodzie 2WD. Zajeździłem to auto w Dolinie Śmierci.
Fajnie, daj nam znać, jak idzie MPG.Zainstalowałem dziś układ dolotu zimnego powietrza GM Performance. Byłaby to łatwa instalacja, ale chciałem, żeby zrobiono to w salonie, więc jest teraz objęta moim planem serwisowym. Natychmiastowe reakcje: minimalna różnica dźwiękowa przy uruchamianiu od wewnątrz lub na zewnątrz, co jest świetne, ponieważ żona prawdopodobnie tego nie zauważy 😎. Zdecydowanie przechodzi test hamowni pośladków! Jest o wiele bardziej gardłowy podczas przyspieszania. Zobaczymy, jak to pomoże z przebiegiem (jeśli w ogóle). Uszczelnienie wzdłuż miejsca, w którym skrzynka wlotowa przylega do ciężarówki, jest dość szczelne, ale być może założę wokół niego pasek taśmy klejącej, żeby być bezpiecznym.
View attachment 406211
Czy chcesz opublikować zdjęcie uchwytu na rower?Skończyłem z bagażnikiem rowerowym z mocowaniem widelca w łóżku i musiałem przesunąć mój mały mikro-kamper.
![]()
Jasne.Czy chcesz zamieścić zdjęcie uchwytu na rower?