Chevy Colorado & GMC Canyon banner
141 - 160 of 296 Posts
Zakończyłem tę instalację dzisiaj (2018 ZR2). Chciałbym, żeby spojrzał na posty tutaj, zanim zacząłem. Trochę cholernej profesjonalnej roboty na nich.

Ta instalacja z przełącznikami OTRATTW wymagała pewnego prześwitu samych przełączników, aby nie kolidowały z rurą kanału HVAC bezpośrednio za tym panelem. Skończyła mi się teraz przestrzeń, więc naprawdę będę musiał przyjrzeć się innym opcjom, gdy dodam więcej akcesoriów. Wszystkie inne kwalifikujące się obszary, z których korzystali inni ludzie, są wypełnione innymi fabrycznie zainstalowanymi elementami (hamulec przyczepy, pokrętło 2WD/4WD itp.), a inne obszary mają stalowe wzmocnienia lub inne komponenty za kulisami. Te cyfrowe pady to naprawdę właściwy sposób...

Tak czy inaczej, pobrałem sygnał zapłonu z gorącego przewodu (fioletowy przewód) z pobliskiej zapalniczki, a przewód ściemniacza został pobrany z fabrycznego pokrętła światła (użyj większego z żółtych przewodów zasilających tył fabrycznego przełącznika reflektorów).

Instalacja listwy świetlnej LED w grillu nastąpi wkrótce. Przeznaczam cały weekend na to zadanie, ponieważ przedni klips będzie musiał zostać zdjęty i na pewno będzie produkcja.

Miłego motoryzowania!

Attachments

Moja konfiguracja dodatkowego przełącznika, zainspirowana przez @MadSci, która dobrze pasuje do wszystkich innych przełączników ZR2.
Image

Wow, robicie fajne rzeczy. Zdecydowałem, że nie chcę zajmować się żadnym okablowaniem przechodzącym przez przegrodę ogniową ani rozcinać wnętrza, więc zdecydowałem się na zdalny system firmy Blazer, który kontroluje do 8 różnych akcesoriów. Ograniczeniem jest to, że jest tylko Wł./Wył., brak przełączników chwilowych, ale działa dla wszystkich świateł i akcesoriów, które mam.

Tak naprawdę to nie. Najpierw musisz zdjąć istniejący zespół przełączników (trzymają go tylko zatrzaski). Po zdjęciu odsłoni dwie śruby na górze panelu, które trzymają zapalniczkę i wtyczkę USB. Panel po prostu się przechyla. Zaskakująco dużo miejsca za tym panelem, aby schować dodatkowe okablowanie.

W mojej głowie widziałem, że to zadziała o wiele lepiej... ale prawie zamieniło się w kompletny bałagan.

Uratowałem to... nie jest piękne (po stronie, której nie widać), ale myślę, że zadziała.

Użyłem trochę tworzywa ABS (użyłem dwóch warstw 1/16 cala), aby zrobić pokrywę na wcisk do uchwytu na wizytówki. Użyłem acetonu, aby "skleić" dwa kawałki ABS razem. (Spowoduje to stopienie się i przyklejenie do siebie.) Kawałek z "nóżkami", aby utrzymać go w schowku, a drugi był pokrywą licującą.

Image

ZIGNORUJ POMIARY NA BIAŁYM SZABLONIE. Zmierzyłem je ponownie i poprawiłem. PRAWIDŁOWE pomiary będą na BRĄZOWYCH szablonach kartonowych. (Nie lubię używać systemu metrycznego, ale jak na tak małe, jest to łatwiejsze.

Image

Upewnij się, że odległość między ZEWNĘTRZNĄ stroną nóżek (po ich zgięciu) do zewnętrznej strony drugiej nóżki wynosi 67 mm. Pasuje o WIELE lepiej w ten sposób.

Ze względu na zaokrąglone rogi "nóżki" będą musiały być węższe niż środek, przez który przechodzi przełącznik. Wpuść około 4 mm od WEWNĘTRZNEJ strony zagięć na zewnątrz.

Kiedy po raz pierwszy przymierzyłem, mój kawałek pokrywy miał 32 mm i był wyśrodkowany na nóżkach, jednak zasłaniał kontrolę trakcji, światła awaryjne i przełączniki oświetlenia bagażnika. Aby temu zapobiec, zdjąłem około 1 mm z góry przełącznika. Koniec z uderzaniem! Niestety, przełącznik kołyskowy jest tak głęboki, jak schowek, więc będę musiał wywiercić schowek większy niż chciałem, ale i tak go nie używam...

Image

(Przepraszam, Snapchat był najłatwiejszym sposobem na zilustrowanie tego.)

Podoba mi się, gdzie to siedzi i jak pasuje. Ale to była duża PITA i nie był to szybki mały projekt, jak myślałem. Na szczęście mam w tym tylko około 30 dolarów.

Image

Obecnie nie jest podłączony. To projekt na inny dzień. Ten nocny zmieniacz idzie spać... (około 4 godziny spóźniony.)

Szybkie zdjęcie mojego sPod zamontowanego w uchwycie na okulary przeciwsłoneczne. Musiałem nieco przedłużyć wiązkę sterującą ze względu na długie prowadzenie do komory silnika (przez podsufitkę, w dół słupka A i przez otwór, który wywierciłem w miejscu, gdzie pedał sprzęgła przechodziłby przez ścianę grodziową).

Attachments

Szybkie zdjęcie mojego sPod zamontowanego w uchwycie na okulary przeciwsłoneczne. Musiałem nieco przedłużyć wiązkę sterującą ze względu na długie prowadzenie do komory silnika (przez podsufitkę, w dół słupka A i przez otwór, który wywierciłem w miejscu, gdzie pedał sprzęgła przechodziłby przez przegrodę ogniową).
Czy przykręcasz/w jakiś sposób mocujesz pokrywę uchwytu na okulary przeciwsłoneczne, aby zapobiec jej otwieraniu się po naciśnięciu przełącznika?

Bardzo ładna, czysta konfiguracja. W przeciwieństwie do innych, które widziałem. Bardzo profesjonalna instalacja, która wygląda, jakby pochodziła z fabryki. Dzięki za post!

• Like
Reactions: Chris@RealTruck
Czy przykręcasz/w jakiś sposób mocujesz pokrywę uchwytu na okulary przeciwsłoneczne, aby zapobiec jej otwarciu po naciśnięciu przełącznika?
Nie. Ciśnienie potrzebne do włączenia przełącznika jest znacznie mniejsze niż ciśnienie potrzebne do otwarcia uchwytu. Na szczęście to nie jest potrzebne. Przewody za osłoną również zapewniają pewien opór, ponieważ pokrywę jest nieco trudniej otworzyć, jeśli chcesz tam zajrzeć.

Powinienem był zrobić zdjęcie tyłu. Zrobię je w ten weekend.

• Like
Reactions: Mykh
Wow, Robicie fajne rzeczy. Zdecydowałem, że nie chcę zajmować się żadnym okablowaniem przechodzącym przez firewall ani ciąć wnętrza, więc zdecydowałem się na zdalny system od Blazera, który kontroluje do 8 różnych akcesoriów. Ograniczeniem jest to, że jest tylko Wł./Wył. bez przełączników chwilowych, ale działa dla wszystkich świateł i akcesoriów, które mam.

https://www.youtube.com/watch?v=jcwLJb5wINY
To jest trasa, którą wybrałem dla świateł na dachu. Podłączę również podwójne światła do rowów (bursztynowe i przezroczyste) do tego urządzenia. Przednie światła są na standardowych przełącznikach.
Blazer będzie sterował przednim światłem dachowym, lewym i prawym światłem, tylnymi światłami i światłami do rowów.
Jak dotąd Blazer działa dobrze, ale muszę podłączyć kilka diod LED w kabinie, aby wiedzieć, które światło jest włączone.
Jeszcze nie skończyłem okablowania świateł. Przekaźniki są dla przełączników Blazera o niższej mocy (1,5 A/3,5 A).

Attachments

Zdjęcie przedstawiające tył panelu dla tych, którzy są ciekawi:

Attachments

To jest trasa, którą wybrałem dla świateł na dachu. Podłączę również podwójne światła rowkowe (bursztynowe i przezroczyste) do tego urządzenia. Przednie światła są na standardowych przełącznikach.
Blazer będzie sterował przednim światłem dachowym, lewym i prawym światłem, tylnymi światłami i światłami dirch.
Jak dotąd Blazer działa dobrze, ale muszę podłączyć kilka diod LED w kabinie, aby wiedzieć, które światło jest włączone.
Jeszcze nie skończyłem okablowania świateł. Przekaźniki są przeznaczone do przełączników Blazer o niższej mocy (1,5a/3,5a)
Te warkocze przekaźników, których nie używasz, wyskoczą z uchwytu za pomocą małego wykałaczki lub śrubokręta, więc nie musisz ich zaklejać.

W mojej głowie widziałem, jak to działa o wiele lepiej... ale prawie poszło w pełną zupę-kanapkę. Uratowałem to... to nie jest ładne (po stronie, której nie widać), ale myślę, że zadziała. Użyłem trochę tworzywa ABS (użyłem dwóch warstw 1/16 cala), aby zrobić pokrywę z dopasowaniem ciernym do uchwytu na wizytówki. Użyłem acetonu, aby "przykleić" do siebie dwa kawałki ABS. (Spowoduje to jego stopienie i przyklejenie się do siebie.) Kawałek z "nóżkami", aby utrzymać go w schowku, a drugi był pokrywą licującą.
Image
POMIŃ POMIARY NA BIAŁYM SZABLONIE. Zmierzyłem je ponownie i poprawiłem. PRAWIDŁOWE pomiary będą na BRĄZOWYCH szablonach kartonowych. (Nie lubię używać systemu metrycznego, ale jak małe to jest, jest łatwiej.
Image
Upewnij się, że odległość między ZEWNĘTRZNĄ stroną nóżek (po ich zgięciu) a zewnętrzną stroną drugiej nóżki wynosi 67 mm. Pasuje o WIELE lepiej w ten sposób. Ze względu na zaokrąglone rogi "nóżki" będą musiały być węższe niż środek, przez który przechodzi przełącznik. Wpuść około 4 mm od WEWNĘTRZNEJ strony zagięć na zewnątrz. Kiedy po raz pierwszy to przymierzyłem, mój kawałek pokrywy miał 32 mm i był wyśrodkowany na nóżkach, jednak zasłaniał kontrolę trakcji, światła awaryjne i przełączniki światła ładunkowego. Aby temu zapobiec, zdjąłem około 1 mm z góry przełącznika. Koniec z uderzeniami! Niestety, przełącznik kołyskowy jest tak głęboki, jak schowek, więc będę musiał wywiercić schowek większy niż chciałem, ale i tak go nie używam...
Image
(Przepraszam, Snapchat był najłatwiejszym sposobem na zilustrowanie tego.) Podoba mi się, gdzie to siedzi i jak pasuje. Ale to była duża PITA, a nie szybki mały projekt, o którym myślałem. Na szczęście mam w tym tylko około 30 dolarów.
Image
Obecnie nie jest podłączony. To projekt na inny dzień. Ten nocny zmieniacz idzie spać... (około 4 godziny spóźniony.)

Właśnie zamówiłem jednostkę SwitchPros, właśnie wypuścili wersję z niebieskim podświetleniem zamiast zielonego. Jest programowalna, Bluetooth do sterowania telefonem, podświetlana z konfigurowalnymi etykietami, bardzo łatwa i czysta instalacja.

Image

Switch Pros - Home

Mam zamiar zainstalować nad małą kieszenią między przełącznikami podgrzewanych siedzeń.
Czy zainstalowałeś to już? Jeśli tak, czy możesz zamieścić zdjęcia miejsca, w którym umieściłeś kontroler?

José

141 - 160 of 296 Posts