Cóż, jak mówi tytuł... zobaczmy, jak wszyscy montują przełączniki pomocnicze w swoich ciężarówkach.
Dopiero zauważyłem, do czego służy to małe gniazdo obok mojej kierownicy... lolNow and future plans.
Jak zdobyłeś power slider?? Czy to był zestaw z rynku wtórnego?Przełącznik tylnej szyby z elektrycznym przesuwem w małej kieszeni między przełącznikami podgrzewanych siedzeń. Niewiele miejsca na jakikolwiek inny przełącznik, więc dobrze się sprawdziło.
Inne przyszłe przełączniki (światła pomocnicze itp.) prawdopodobnie trafią na panel "uchwytu na karty" nad światłami/źródłami 4WD i będą to przełączniki Contura XIV.
![]()
Dzięki spoonman za numer części, dzięki czemu mogłem przejść z uchwytu na kartę do konfiguracji z dwoma przełącznikami z panelem hamulca przyczepy. Wygląda o wiele lepiej. Bardzo czysto.Pusty drugi otwór na przełącznik ma teraz pusty, którego nie widać na zdjęciu.![]()
Czy kiedykolwiek go zainstalowałeś? Robię dokładnie to samo i byłbym zainteresowany zobaczeniemPrzełącznik przyszedł w sobotę. Nie zainstaluję go przez kilka tygodni, ale oto kilka zdjęć. Wygląda na to, że zadziała idealnie tam, gdzie chcę go umieścić. Teraz nie jest zamontowany, wywiercę otwór i poprowadzę przewody tam, gdzie nie będą widoczne.
![]()
![]()
To całe okno... co jeśli masz już przesuwane tylne okno, po prostu chcesz opcję zasilania?
Mój kumpel wczoraj zrobił mi modernizację mojej ciężarówki dla wszystkich moich świateł strażackich i zainstalowaliśmy jeden z nich w dokładnie tym samym miejscu... wygląda niesamowicie. Idealnie pasuje do moich potrzeb.
Zamierzałem umieścić to w "uchwycie na karty", ale teraz, gdy to pokazałeś, też podoba mi się to rozwiązanie. Czy zdarza ci się przypadkowo uderzać kolanem w przełączniki podczas jazdy?Mam załogową kabinę z 2016 roku i dodaję oświetlenie przestrzeni na nogi z przodu i z tyłu, a także oświetlenie pod maską. Planowałem zamontować moje przełączniki w konsoli środkowej między gniazdem USB a gniazdem zasilania. Nie byłem zbytnio zadowolony z tego miejsca, ponieważ planowałem przechowywać w tej przestrzeni inne przedmioty. Zdjąłem boczne panele konsoli środkowej, aby uzyskać dostęp do tego obszaru. Potem zauważyłem ładną pustą przestrzeń za panelami. Zamontowałem moje 4 przełączniki na panelu bocznym i podoba mi się, jak dobrze to zadziałało. Okablowanie przełączników było stamtąd bardzo łatwe. Muszę tylko wpiąć się do skrzynki bezpieczników w przestrzeni na nogi po stronie pasażera (bezpiecznik F29). Zrobiłem kilka zdjęć panelu, aby inni mogli je zobaczyć. Jest dużo miejsca na dodatkowe przełączniki, jeśli zdecyduję się dodać inne później.
![]()
Myślałem o zrobieniu czegoś podobnego, prawdopodobnie z rzeczami tej samej marki, jak widać.Poszedłem w stronę panelu hamulca przyczepy
![]()