Chevy Colorado & GMC Canyon banner

Pokażcie swoje konfiguracje przełączników??

331K views 295 replies 145 participants last post by  GNERGY  
#1 ·
Cóż, jak mówi tytuł... zobaczmy, jak wszyscy montują przełączniki pomocnicze w swoich ciężarówkach.

#3 ·
Proszę bardzo, mam 173 cm wzrostu i ważę około 63 kg, więc jestem mały, ale to pasuje idealnie i nie wpływa na żadne warunki jazdy. Mogę wysłać Ci wymiary i wszystko, jeśli chcesz. Jest wykonany z płyty MDF 1/4" i przełączników 20 A z Amazon oraz uchwytów przełączników.

Attachments

#4 · (Edited)
Plany na przyszłość i teraźniejszość.

Attachments

#6 ·
Przełącznik tylnej szyby w małej kieszeni między przełącznikami podgrzewanych siedzeń. Niewiele miejsca na jakikolwiek inny przełącznik, więc dobrze się sprawdziło.
Inne przyszłe przełączniki (światła pomocnicze itp.) prawdopodobnie znajdą się na panelu "uchwytu na karty" nad źródłami świateł/4wd i będą to przełączniki Contura XIV.

#14 ·
Przełącznik tylnej szyby z elektrycznym przesuwem w małej kieszeni między przełącznikami podgrzewanych siedzeń. Niewiele miejsca na jakikolwiek inny przełącznik, więc dobrze się sprawdziło.
Inne przyszłe przełączniki (światła pomocnicze itp.) prawdopodobnie trafią na panel "uchwytu na karty" nad światłami/źródłami 4WD i będą to przełączniki Contura XIV.

Image
Jak zdobyłeś power slider?? Czy to był zestaw z rynku wtórnego?

#7 ·
Puste drugie gniazdo przełącznika ma teraz puste, którego nie widać na zdjęciu.
Image

#194 ·
Pusty drugi otwór na przełącznik ma teraz pusty, którego nie widać na zdjęciu.
Image
Dzięki spoonman za numer części, dzięki czemu mogłem przejść z uchwytu na kartę do konfiguracji z dwoma przełącznikami z panelem hamulca przyczepy. Wygląda o wiele lepiej. Bardzo czysto.

Attachments

#9 ·
Image

#12 ·
Przełącznik przyszedł w sobotę. Nie będę go instalował przez kilka tygodni, ale oto kilka zdjęć. Wygląda na to, że będzie idealnie pasował tam, gdzie chcę go umieścić. Jeszcze nie jest zamontowany, wywiercę otwór i poprowadzę przewody tak, aby ich nie było widać.

• Like
Reactions: Ghost_Canyon
#24 ·
Przełącznik przyszedł w sobotę. Nie zainstaluję go przez kilka tygodni, ale oto kilka zdjęć. Wygląda na to, że zadziała idealnie tam, gdzie chcę go umieścić. Teraz nie jest zamontowany, wywiercę otwór i poprowadzę przewody tam, gdzie nie będą widoczne.

Image

Image
Czy kiedykolwiek go zainstalowałeś? Robię dokładnie to samo i byłbym zainteresowany zobaczeniem

#16 ·
Lubię różnorodne ustawienia, w moim przypadku planuję stworzyć fałszywy panel równo z wnęką w dolnej części środkowej konsoli.
Nienawidzę sięgać przez dziurę, żeby dostać się do przełącznika. (Potrzebuję przełączników do oświetlenia wewnętrznego)
Ostatecznie chciałbym mieć przełączniki świateł zewnętrznych akcesoriów na samej konsoli środkowej, tuż pod pokrywą.
W ten sposób mogę przełączać przełączniki bez zmiany pozycji za kierownicą, tylko jeszcze nie sprawdziłem, czy jest na to miejsce.
Wiosna tuż za rogiem, nienawidzę pracować z zamarzniętymi opuszkami palców, próbując podważać panele i prowadzić przewody.

#22 ·
Moje są w zasadzie niewidoczne dla każdego, kto ich bezpośrednio nie szuka.

#25 · (Edited)
Oto mój przełącznik listwy świetlnej. Użyję go do większej liczby listw świetlnych do jazdy w terenie, gdy je zainstaluję, oprócz tej, którą mam teraz. Kupiłem "uchwyt" kontrolera hamulców Duramax, aby zastąpić uchwyt na karty kredytowe w pobliżu kolumny kierownicy. Kupiłem również kawałek tworzywa ABS o grubości 1/4 cala i przykleiłem go klejem e6000 do "uchwytu". Właśnie przylutowałem wszystkie przewody i założyłem na nie plecioną osłonę. Mam nadzieję, że w ciągu kilku najbliższych dni wymienię standardowy przełącznik Rough Country.

Attachments

#27 ·
Zainstalowano dzisiaj w ciężarówce. Podoba mi się!! Środkowy dolny przełącznik to przełącznik zasilania. Pozostałe 6 przełączników można ustawić jako włącznik/wyłącznik lub chwilowy. Istnieją również etykiety, które umieszcza się na środku każdego przycisku.

#29 ·
Zainstalowano w ciężarówce dzisiaj. Podoba mi się!! Dolny środkowy przełącznik to przełącznik zasilania. Pozostałe 6 przełączników można ustawić jako włącz/wyłącz lub chwilowy. Istnieją również etykiety, które wchodzą w środek każdego przycisku.

Mój kumpel wczoraj zrobił mi modernizację mojej ciężarówki dla wszystkich moich świateł strażackich i zainstalowaliśmy jeden z nich w dokładnie tym samym miejscu... wygląda niesamowicie. Idealnie pasuje do moich potrzeb.

#28 ·
Kolejna wariacja do udostępnienia... To Feniex mini wygląda świetnie i być może będę musiał się na to zmienić, jednak miałem już przełączniki i części OTRATTW, ale znalezienie miejsca do zamontowania ich w zasięgu ręki i bez wycinania dużych otworów było opóźnieniem. Znalazłem kilka filmów na YouTube z tworzenia paneli przełączników z arkuszy ABS i zobaczyłem, gdzie można wygiąć ABS opalarką. Zgiąłem kawałek z 3 stronami, wyciąłem i przykleiłem górę i dół, ustawiłem boki pod kątem, aby pasowały do kąta panelu gniazda USB/zasilania i zamontowałem go do dolnej części panelu podgrzewanych siedzeń, aby można go było wyjąć bez widocznych blizn. Umieściłem również 6-pinowe szybkozłącze w przewodach prowadzących do przełączników, aby można je było wyjąć w celu łatwego dostępu. Jest wystarczająco głęboki dla przełączników i obudów złączy zaciskowych, a także pętli okablowania łączących przełączniki, a także wysuwa przełączniki, aby ułatwić do nich dostęp. Tracę większość tego otworu do przechowywania, ale nadal mam dostęp do gniazd USB i zasilania.

Attachments

#34 ·
Big_Bubba,

Musisz usunąć plastikowy panel, w którym znajdują się przełączniki podgrzewanych siedzeń nad tym wpuszczonym panelem, a następnie okaże się, że jest on mocowany za pomocą 2 śrub. Panel nad nim jest mocowany za pomocą zatrzasków i jest bardzo ciasny. W rzeczywistości jeden z zatrzasków pękł, gdy usunąłem swój i musiałem iść po wymianę.

-Curtiss

#36 ·
Jeśli jesteś uważny, zauważysz, że panel, który trzyma przełączniki podgrzewania siedzeń, odsuwa się bezpośrednio od konsoli środkowej. Mój dealer zrobił to w ramach podłączenia świateł sportowych. Kiedy wróciłem, aby podłączyć drugi przełącznik do listwy świetlnej w osłonie przeciwsłonecznej, łatwo wyszedł. Jeśli jesteś niepewny, pozwól dealerowi usunąć ten panel za ciebie. Plastikowy panel, do którego zamontowane są moje przełączniki, to ten, który jest przymocowany za pomocą dwóch śrub.

• Like
Reactions: Big_Bubba
#38 ·
Schodzi od razu, ale ciężko to zdjąć.

#39 ·
Mam załogową kabinę z 2016 roku i dodaję oświetlenie przestrzeni na nogi z przodu i z tyłu, a także oświetlenie pod maską. Planowałem zamontować moje przełączniki w konsoli środkowej między gniazdem USB a gniazdem zasilania. Nie byłem zbytnio zadowolony z tego miejsca, ponieważ planowałem przechowywać w tej przestrzeni inne przedmioty. Zdjąłem boczne panele konsoli środkowej, aby uzyskać dostęp do tego obszaru. Potem zauważyłem ładną pustą przestrzeń za panelami. Zamontowałem moje 4 przełączniki na panelu bocznym i podoba mi się, jak dobrze to zadziałało. Okablowanie przełączników było stamtąd bardzo łatwe. Muszę tylko wpiąć się do skrzynki bezpieczników w przestrzeni na nogi po stronie pasażera (bezpiecznik F29). Zrobiłem kilka zdjęć panelu, aby inni mogli je zobaczyć. Jest dużo miejsca na dodatkowe przełączniki, jeśli zdecyduję się dodać inne później.

#98 ·
Mam załogową kabinę z 2016 roku i dodaję oświetlenie przestrzeni na nogi z przodu i z tyłu, a także oświetlenie pod maską. Planowałem zamontować moje przełączniki w konsoli środkowej między gniazdem USB a gniazdem zasilania. Nie byłem zbytnio zadowolony z tego miejsca, ponieważ planowałem przechowywać w tej przestrzeni inne przedmioty. Zdjąłem boczne panele konsoli środkowej, aby uzyskać dostęp do tego obszaru. Potem zauważyłem ładną pustą przestrzeń za panelami. Zamontowałem moje 4 przełączniki na panelu bocznym i podoba mi się, jak dobrze to zadziałało. Okablowanie przełączników było stamtąd bardzo łatwe. Muszę tylko wpiąć się do skrzynki bezpieczników w przestrzeni na nogi po stronie pasażera (bezpiecznik F29). Zrobiłem kilka zdjęć panelu, aby inni mogli je zobaczyć. Jest dużo miejsca na dodatkowe przełączniki, jeśli zdecyduję się dodać inne później.

Zamierzałem umieścić to w "uchwycie na karty", ale teraz, gdy to pokazałeś, też podoba mi się to rozwiązanie. Czy zdarza ci się przypadkowo uderzać kolanem w przełączniki podczas jazdy?

#48 ·
Poszedłem w stronę panelu hamulca przyczepy

Image
Myślałem o zrobieniu czegoś podobnego, prawdopodobnie z rzeczami tej samej marki, jak widać.
Co zrobiłeś, żeby pociąć uchwyt na karty, żeby włożyć panel kołyskowy?