Chevy Colorado & GMC Canyon banner
341 - 360 of 417 Posts
Mimo że te posty mają 9 lat, czy ktoś jeszcze przeciął ten przewód, a potem silnik nie chciał zapalić? Posłuchałem waszej rady, uruchomiłem silnik, przeciąłem przewód i wyłączyłem ciężarówkę, a potem nie chciał zapalić, dopóki nie połączyłem tego przeciętego przewodu z powrotem.
Post sprzed dwóch miesięcy, więc myślę, że podłączył przewód ponownie. Moje pytanie brzmi... czy przeciął właściwy przewód? Kiedyś, kiedy zrobiłem to w moim '06, nigdy więcej się nie zepsuło (Passlock) i zawsze odpalało. Tylko irytująca czerwona lampka.

Jestem tu nowy i właśnie przeczytałem cały ten wątek.
Ta strona ma ogromną ilość informacji. Dobra robota.
Jestem w Kanadzie i właśnie kupiłem Colorado z 2009 roku do przeszczepu 6.0.
Czytałem, że kanadyjskie ciężarówki mają passkey zamiast systemu passlock, ale mój kluczyk wydaje się być zwykłym kluczykiem, jakiego używa system passlock.
Czy możliwe jest, że system passkey jest tylko w nowszych kanadyjskich pojazdach po 2009 roku?

Patrząc na schemat z 2009 roku dla passlock, przecięcie niebiesko-białego przewodu uniemożliwia połączenie rezystora z bcm po przekręceniu kluczyka.
Czy możliwe byłoby przecięcie przewodu i podłączenie identycznej wartości rezystora do strony bcm przy A14, z drugą stroną rezystora podłączoną do źródła 5 V bcm przy pinie A42, jak pokazuje schemat?

Również jeśli immobilizer zostanie uruchomiony, czy rozrusznik nadal zakręci silnikiem? Czy tylko paliwo jest wyłączone?

Jestem tu nowy i właśnie przeczytałem cały ten wątek.
Ta strona ma ogromną ilość informacji. Dobra robota.
Jestem w Kanadzie i właśnie kupiłem Colorado z 2009 roku do przeszczepu 6.0.
Czytałem, że kanadyjskie ciężarówki mają passkey zamiast systemu passlock, ale mój kluczyk wydaje się być normalnym kluczykiem, jakiego używa system passlock.
Czy możliwe jest, że system passkey jest tylko w nowszych kanadyjskich pojazdach po 2009 roku?

Patrząc na schemat z 2009 roku dla passlock, przecięcie niebiesko-białego przewodu uniemożliwia połączenie rezystora z bcm po przekręceniu kluczyka.
Czy możliwe byłoby przecięcie przewodu i podłączenie identycznej wartości rezystancji do strony bcm przy A14, z drugą stroną rezystora podłączoną do źródła 5 V bcm przy pinie A42, jak pokazuje schemat?

A takżę jeśli immobilizer zostanie uruchomiony, czy rozrusznik nadal będzie kręcił silnikiem? Czy tylko paliwo jest odcinane?
Myślę, że coś w tym jest z tym rezystorem. Miałem kiedyś 2007 i pamiętam, że widziałem to samo. System używa tej rezystancji, aby pokazać ECM.
Jeśli chodzi o biało-niebieski przewód, u mnie zadziałało jego przecięcie, ale tylko wtedy, gdy ciężarówka była uruchomiona.
Myślę, że gdybym nadal miał jedną z tych ciężarówek, kazałbym ją wyprogramować z ECM i wykupił ubezpieczenie od kradzieży. ;)

Czy to działa, jeśli samochód nie działa lub musi działać?
Sztuczka z przecięciem niebieskiego przewodu działa tylko wtedy, gdy ciężarówka jest uruchomiona i trzeba ją powtórzyć, jeśli akumulator się rozładuje.

Jak: Trwale wyłączyć system passlock II.

Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności, jeśli uszkodzisz swój pojazd za pomocą tego modu. (postępuj zgodnie z instrukcjami, dotyczy to kroku pierwszego!)

Informacje o pojeździe:

2006 Chevrolet Colorado, Z71, Crew Cab

Potrzebne narzędzia:

1. Obcinaczki do drutu/nożyczki
2. Taśma izolacyjna
3. Kluczyk do ciężarówki

Koszt: 0,25 $

Ostrzeżenie wstępne

Spowoduje to wyłączenie fabrycznego zabezpieczenia zapłonu! Zalecam zakup systemu zabezpieczeń na rynku wtórnym, aby chronić ciężarówkę w przypadku próby kradzieży.

Co to rozwiązuje?

Wszelkie problemy z uruchomieniem bezpośrednio związane z systemem passlock II.

Krok pierwszy: Uruchom ciężarówkę, pozostawiając ją na biegu jałowym i pracującą podczas tego procesu.

Krok drugi: Zlokalizuj wtyczkę przedstawioną poniżej. Wtyczka znajduje się pod deską rozdzielczą w pobliżu kolumny kierownicy. Otwórz drzwi kierowcy i włóż głowę na podłogę w pobliżu pedału gazu i hamulca i spójrz w górę, to będzie duża biała wtyczka, która się na ciebie gapi. Jeśli potrzebujesz więcej pomocy, daj mi znać. Zauważysz, że po stronie najbliższej przednim siedzeniom wtyczka jest w zasadzie podzielona na dwie części. Będziemy pracować z prawą stroną tej wtyczki. Szukamy przewodu, który jest biały z NIEBIESKIM paskiem. Będzie z innymi przewodami, które mają biały/kolorowy pasek.

Image

Krok trzeci: Przetnij ten przewód na pół i zaizoluj obie końcówki taśmą izolacyjną.

Image

Krok czwarty: Wyłącz ciężarówkę, skończyłeś!

Spróbuj uruchomić ją ponownie, zobaczysz czerwoną lampkę bezpieczeństwa, ale można ją usunąć za pomocą instrukcji modyfikacji LED.
Jak: Niestandardowe oświetlenie wskaźników (diody LED) z wideo

Można to również zrobić za pomocą tego obejścia (to jest to, co jest zrobione w moim Cobalt ss/sc z 2007 roku dla zdalnego startu/alarmu).

Image
Postępowałem zgodnie z instrukcjami, aby wyłączyć alarm pasywny. Ciężarówka uruchamiała się dobrze przez następne 3 razy, ale nie za czwartym razem. Moje pytanie brzmi więc: co wyłączyłem?

Jak to zrobić: Trwale wyłączyć system passlock II.

Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności, jeśli uszkodzisz swój pojazd za pomocą tego modu. (postępuj zgodnie z instrukcjami, dotyczy to kroku pierwszego!)

Informacje o pojeździe:

2006 Chevrolet Colorado, Z71, Crew Cab

Potrzebne narzędzie:

1. Obcinaczki do drutu/nożyczki
2. Taśma izolacyjna
3. Kluczyk do ciężarówki

Koszt: 0,25 $

Ostrzeżenie wstępne

Spowoduje to wyłączenie fabrycznego zabezpieczenia zapłonu! Zalecam zakup dodatkowego systemu zabezpieczeń, aby chronić ciężarówkę w przypadku próby kradzieży.

Co to rozwiązuje?

Wszelkie problemy z uruchomieniem bezpośrednio związane z systemem passlock II.

Krok pierwszy: Uruchom ciężarówkę, pozostawiając ją na biegu jałowym i pracującą podczas tego procesu.

Krok drugi: Zlokalizuj wtyczkę przedstawioną poniżej. Wtyczka znajduje się pod deską rozdzielczą w pobliżu kolumny kierownicy. Otwórz drzwi kierowcy i włóż głowę na podłogę w pobliżu pedału gazu i hamulca i spójrz w górę, to będzie duża biała wtyczka, która się na ciebie gapi. Jeśli potrzebujesz więcej pomocy, daj mi znać. Zauważysz, że po stronie najbliższej przednim siedzeniom wtyczka jest w zasadzie podzielona na dwie części. Będziemy pracować z prawą stroną tej wtyczki. Szukamy przewodu, który jest biały z NIEBIESKIM paskiem. Będzie z innymi przewodami, które mają biały/kolorowy pasek.

Image

Krok trzeci: Przetnij ten przewód na pół i zaizoluj obie końcówki taśmą izolacyjną.

Image

Krok czwarty: Wyłącz ciężarówkę, skończyłeś!

Spróbuj uruchomić ją ponownie, zobaczysz czerwoną lampkę bezpieczeństwa, ale można ją usunąć za pomocą instrukcji LED mod.
Jak to zrobić: Niestandardowe oświetlenie wskaźników (diody LED) z filmem

Można to również zrobić za pomocą tego obejścia (to jest to, co jest zrobione w moim Cobalt ss/sc z 2007 roku dla zdalnego startu/alarmu).

Image
Świeci się kontrolka na desce rozdzielczej, nie miga, mały samochód z zamkiem, ciężarówka nie uruchamia się 04 Colorado, co mogę zrobić, antyczne meble w łóżku

Kontrolka deski rozdzielczej świeci się, nie miga, mały samochód z zamkiem, ciężarówka nie uruchamia się 04 Colorado, co mogę zrobić, antyczne meble w łóżku
Odczekaj dziesięć minut z kluczykiem i spróbuj ponownie. Jeśli się uruchomi, przetnij ten biało-niebieski przewód podczas pracy.

• Like
Reactions: Tigator
Chcę przeciąć przewód, ale nie jestem w 100% pewien, który to jest. Kolory wydają się nie do końca takie same. Czy można policzyć przewody na ich pozycji w niebieskiej i białej wtyczce? (3. od strony kierowcy lub 5. od strony pasażera?). Czy naprawdę można się upewnić, że przecinam właściwy przewód?

chcę przeciąć przewód, ale nie jestem w 100% pewien, który to. Kolory wydają się nie do końca takie same. Czy można policzyć przewody na ich pozycji w niebieskiej i białej wtyczce? (3. od strony kierowcy lub 5. od strony pasażera?). Czy naprawdę można się upewnić, że przecinam właściwy?
Czy widziałeś #302 w tym wątku?
Wyszukaj, są tam zdjęcia, które dokładnie pokazują, który to przewód.

Oryginalny post w tym wątku jest najlepszy, jaki widziałem. Musi być lepszy sposób. (Proszę).
Nadal nie rozumiesz, który przewód przeciąć? Nie widzisz tego złącza i przewodu pod deską rozdzielczą? Albo?
Czym jeździsz?
Albo lepszy sposób na naprawę? Lepszym sposobem jest zdobycie PCM z wyprogramowanym rozwiązaniem. Istnieją firmy, które mogą to zrobić. Istnieją również warsztaty, które mają skaner GM Tech2, który może to zrobić (jak mówią). Właściwym sposobem jest nowy włącznik zapłonu i wizyta u dealera, aby zaprogramować go w Twojej ciężarówce.

• Like
Reactions: Johnnyone
Oryginalny post w tym wątku jest najlepszy, jaki widziałem. Musi być lepszy sposób. (Proszę).
Nadal nie rozumiesz, który przewód przeciąć? Nie widzisz tego złącza i przewodu pod deską rozdzielczą? Albo?
Czym jeździsz?
Albo lepszy sposób na naprawę? Lepszym sposobem jest zdobycie PCM z wyprogramowanym. Istnieją firmy, które mogą to zrobić. Istnieją również warsztaty, które mają narzędzie skanujące GM Tech2, które może to zrobić (jak mówią). Właściwym sposobem jest nowy wyłącznik zapłonu i wizyta u dealera, aby zaprogramować go w Twojej ciężarówce.
Jeżdżę 09 Chevy Colorado. Widzę niebiesko-białą wtyczkę i wszystkie wychodzące z niej przewody. Mnóstwo sposobów, żeby to zepsuć. Tylko jeden sposób, żeby to zrobić dobrze. Czy wspomniałem o mojej ślepocie na kolory? :( Czy można policzyć przewody od strony pasażera lub kierowcy, aby upewnić się, że przecinam właściwy przewód?

Jeżdżę 09 Chevy Colorado. Widzę niebiesko-białą wtyczkę i wszystkie wychodzące z niej przewody. Dużo sposobów, żeby to zrobić źle. Tylko jeden sposób, żeby zrobić to dobrze. Czy wspominałem o mojej ślepocie na kolory? :( Czy można policzyć przewody od strony pasażera lub kierowcy, aby upewnić się, że przetnę właściwy przewód?
Tak, policz je, jeśli potrzebujesz. Po prostu przetnij w dobrym miejscu, aby się do niego dostać, jeśli trzeba go naprawić.
Jeśli przypadkiem przetniesz niewłaściwy, możesz go naprawić. To nie koniec świata. Tylko upewnij się, że przecinasz go, gdy ciężarówka JEST URUCHOMIONA

Mogę je liczyć cały dzień… ale jeśli nie wiem, który z nich jest właściwym przewodem do przecięcia?
Może mógłbyś poprosić kogoś z umiejętnościami mechanicznymi o pomoc, ponieważ jesteś daltonistą i nie wiesz, który przewód przeciąć. Albo po prostu zapłać za wymianę nowego włącznika zapłonu i ponowne uczenie się w salonie, tak jak ja zrobiłem to w moim Canyonie z 2007 roku, kiedy miał problem z blokadą Passlock.

Może mógłbyś poprosić kogoś z umiejętnościami mechanicznymi, aby ci pomógł, ponieważ jesteś daltonistą i nie wiesz, który przewód przeciąć. Albo po prostu zapłać za założenie nowego włącznika zapłonu i ponowne uczenie się w salonie, tak jak ja zrobiłem w moim Canyonie z 2007 roku, kiedy miał problem z blokadą Passlock.
Chcę zatrzymać ciężarówkę, ale ma prawie 200 tys. i wolałbym nie wyrzucać pieniędzy, jeśli nie muszę. Zastanawiam się, czy oryginalny autor tego wątku wciąż słucha?

Chcę zatrzymać ciężarówkę, ale ma prawie 200 tysięcy i wolałbym nie wyrzucać pieniędzy, jeśli nie muszę. Zastanawiam się, czy oryginalny autor tego wątku wciąż słucha?
Albo czy jest jakiś "dobroczyńca", który słucha i jest na tyle kompetentny, aby dobrze odczytać schemat okablowania, aby dowiedzieć się, który przewód jest właściwy i policzyć go dla mnie?

Może mógłbyś poprosić kogoś z umiejętnościami mechanicznymi, aby ci pomógł, ponieważ jesteś daltonistą i nie wiesz, który przewód przeciąć. Albo po prostu zapłać za wymianę nowego włącznika zapłonu i ponowną naukę w salonie, tak jak ja zrobiłem to w moim Canyonie z 2007 roku, kiedy miał problem z blokadą Passlock.
ile kosztowała wymiana stacyjki i wizyta u dealera?

341 - 360 of 417 Posts