Chevy Colorado & GMC Canyon banner
321 - 340 of 417 Posts
Przez pomyłkę przeciąłem biało-zielony przewód zamiast biało-niebieskiego, a ciężarówka wyłączyła się w momencie przecięcia przewodu. Teraz nie chce się uruchomić po ponownym podłączeniu biało-zielonych przewodów. Czy ktoś wie, co należy zrobić dalej? 2005 Colorado Z71 5 cylindrów

Wtyczka znajduje się pod deską rozdzielczą w pobliżu kolumny kierownicy. Otwórz drzwi kierowcy i włóż głowę na podłogę w pobliżu pedału gazu i hamulca i spójrz w górę, to będzie duża biała wtyczka, która będzie się na ciebie gapić. Jeśli potrzebujesz więcej pomocy, daj mi znać
Mam Impalę z 2004 roku i nie mam wtyczki, która nawet zbliża się do tego, a nie ma niebiesko-białej, tylko biało-zielona, proszę o pomoc

Czy to zadziała w Chevy Colorado z 2011 roku? Powiedziano mi, że jeśli przetnę jakieś przewody, mój samochód się wyłączy. Właśnie zapłaciłem 500 za nowy włącznik zapłonu i teraz samochód wciąż ma ten sam problem 😑 Zabezpieczenie antykradzieżowe miga i wyłącza się i nie uruchamia się przez około 10 minut.

Mam Trailblazera z 2005 roku i system immobilizera zaczął szwankować, a po kilku próbach zresetowania passlocka teraz w ogóle nie chce się uruchomić ani zakręcić. W instrukcji jest napisane, żeby uruchomić samochód przed przecięciem przewodu. Co zrobić, jeśli nie można uruchomić pojazdu?

Mam Trailblazera z 2005 roku i system vats zaczął szwankować i po kilku próbach zresetowania passlocka teraz w ogóle nie chce się uruchomić ani zakręcić. W instrukcji jest napisane, żeby uruchomić samochód przed przecięciem przewodu. Co zrobić, jeśli nie można uruchomić pojazdu?
Tak, to przecięcie niebieskiego przewodu "naprawa" nie jest do końca trwała. Samochód musi być uruchomiony, gdy to robisz, a jeśli kiedykolwiek stracisz zasilanie akumulatora, musisz zacząć od nowa.
Nawiasem mówiąc, jesteś na forum Colorado, na twoim miejscu zapytałbym na forum Trailblazera. Nie mam pojęcia, czy Trailblazer jest taki sam.
Powodzenia, ten system jest do bani.

Czy to zadziała w Chevy Colorado z 2011 roku? Powiedziano mi, że jeśli przetnę jakieś przewody, mój samochód się wyłączy. Właśnie zapłaciłem 500 za nowy włącznik zapłonu i teraz samochód nadal ma ten sam problem 😑 Zabezpieczenie antykradzieżowe miga i wyłącza się i nie uruchamia się przez około 10 minut.
Czy włącznik został zainstalowany? Musi zostać zaprogramowany przez dealera Chev, aby działał. Możesz również skontaktować się z ślusarzem, oni też mogą to zrobić.

Podłącz ponownie, a następnie odczekaj 10 minut. Gdy się uruchomi, przetnij przewód podczas pracy.

Dlaczego nie było pozwu zbiorowego przeciwko Chevy za to gówno?!??!
dobre pytanie, w ten sposób właściciele mogliby dostać 5 dolców, a prawnicy swoje miliony.

Ok, wiem, że ten wątek istnieje od wieków. W końcu przeciąłem przewód po kilku latach sporadycznych problemów z uruchomieniem passlock. Działa świetnie. Moje pytanie do tych, którzy robią to od jakiegoś czasu brzmi: przylutowałem przełącznik dźwigienkowy. Przewody na przełączniku są nieco grubsze niż biało-niebieski przewód. Jeśli kiedykolwiek będę musiał włączyć przełącznik, aby wymienić akumulator, wyczyścić kody itp., czy nie uruchomi się z powodu grubszych przewodów na przełączniku? Czy grubsze przewody zmienią rezystancję powodując, że się nie uruchomi, czy to nie ma znaczenia? Zdaję sobie sprawę, że mógłbym usunąć przełącznik i połączyć oryginalny przewód bezpośrednio za pomocą nakrętki drucianej, jeśli zajdzie taka potrzeba (co byłoby uciążliwe). Zastanawiałem się tylko, czy ktoś napotkał ten problem, abym wiedział, czego się spodziewać w przyszłości. Z góry dziękuję. 2004 crew cab - Oryginalny właściciel wciąż mocny przy 108 tys.

Czy ktoś może odpowiedzieć na powyższe? Nie chcę włączać przełącznika i odkryć, że nie uruchomi się ponownie, aby ponownie zastosować poprawkę podczas pracy. Zastanawiam się tylko, czy ktoś napotkał problem z rezystancją z grubszymi przewodami na przełączniku kołyskowym. Wiem, że elektronika jest czasami bardzo wrażliwa i nie wiem, czy to będzie problem. Biorąc pod uwagę, że ten wątek jest tak stary, pomyślałem, że ktoś musiał zainstalować przełącznik z grubszymi przewodami i przeszedł przez to wcześniej. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Czy ktoś może odpowiedzieć na powyższe? Nie chcę włączać przełącznika i dowiedzieć się, że nie uruchomi się ponownie, aby ponownie zastosować poprawkę podczas jej działania. Zastanawiam się tylko, czy ktoś napotkał problem z rezystancją z grubszymi przewodami na przełączniku kołyskowym. Wiem, że elektronika jest czasami bardzo wrażliwa i nie wiem, czy to będzie problem. Biorąc pod uwagę, że ten wątek jest tak stary, pomyślałem, że ktoś musiał zainstalować przełącznik z grubszymi przewodami i przeszedł to wcześniej. TIA za odpowiedź.
Przełącznik nie będzie miał znaczenia, być może trzeba będzie odczekać 10 minut, aby uruchomić ciężarówkę po wymianie akumulatora z włączonym przełącznikiem, a następnie wyłączyć go podczas pracy. Lub kup gadżet, który zachowuje zasilanie bateryjne podczas wymiany baterii, to również zadziała.

Przełącznik nie będzie miał znaczenia, być może trzeba będzie odczekać 10 minut, aby uruchomić ciężarówkę po wymianie akumulatora z włączonym przełącznikiem, a następnie wyłączyć go podczas pracy. Ewentualnie można kupić gadżet, który zachowuje zasilanie akumulatora podczas wymiany akumulatora, to też by zadziałało.
Świetnie, to odpowiada na moje pytanie. Martwiłem się, że będę musiał zlikwidować przełącznik i spróbować podłączyć ten przewód bezpośrednio. Nie ma tam już zbyt wiele luzu. Rozumiem, że muszę znowu czekać 10 minut, zamykając obwód przełącznikiem. Nie mam nic przeciwko temu, o ile wiem, że powinien w końcu znów się uruchomić, abym mógł ponownie zastosować poprawkę, przełączając przełącznik z powrotem na wyłączony. Dziękuję.

• Like
Reactions: White016
Cześć! Przyjaciele, mam ten sam problem z Hummerem H3 z 2006 roku. Mój klient wymienił akumulator, dzień później pojazd nie uruchomił się, rozrusznik nie działa, a skaner podaje mi kod B2128 i w takim przypadku, jak odciąć niebiesko-biały przewód?????

Czy kiedykolwiek to rozgryzłeś? Moja ciężarówka ma ten sam problem
Ciężarówka musi być uruchomiona, gdy przecinasz przewód, w przeciwnym razie nie zadziała, a nawet się nie uruchomi.

Mimo że te posty mają 9 lat, czy ktoś jeszcze przeciął ten przewód, a potem silnik nie chciał zakręcić? Skorzystałem z waszej rady, uruchomiłem silnik, przeciąłem przewód i wyłączyłem ciężarówkę, a potem nie chciał zakręcić, dopóki nie połączyłem tego przeciętego przewodu z powrotem.

Jak: Trwale wyłączyć system passlock II.

Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności, jeśli uszkodzisz swój pojazd za pomocą tego modu. (postępuj zgodnie z instrukcjami, dotyczy to kroku pierwszego!)

Informacje o pojeździe:

2006 Chevrolet Colorado, Z71, Crew Cab

Potrzebne narzędzia:

1. Obcinaczki do drutu/nożyczki
2. Taśma izolacyjna
3. Kluczyk do ciężarówki

Koszt: 0,25 $

Ostrzeżenie przed instrukcją

Spowoduje to wyłączenie fabrycznego zabezpieczenia zapłonu! Zalecam zakup dodatkowego systemu zabezpieczeń, aby chronić swoją ciężarówkę w przypadku próby kradzieży.

Co to rozwiązuje?

Wszelkie problemy z uruchomieniem bezpośrednio związane z systemem passlock II.

Krok pierwszy: Uruchom ciężarówkę, pozostawiając ją w pozycji parkowania i pracującą podczas tego procesu.

Krok drugi: Zlokalizuj wtyczkę przedstawioną poniżej. Wtyczka znajduje się pod deską rozdzielczą w pobliżu kolumny kierownicy. Otwórz drzwi kierowcy i włóż głowę na podłogę w pobliżu pedału gazu i hamulca i spójrz w górę, to będzie duża biała wtyczka, która się na ciebie gapi. Jeśli potrzebujesz więcej pomocy, daj mi znać. Zauważysz, że po stronie najbliższej przednim siedzeniom wtyczka jest w zasadzie podzielona na dwie części. Będziemy pracować z prawą stroną tej wtyczki. Szukamy przewodu, który jest biały z NIEBIESKIM paskiem. Będzie z innymi przewodami, które mają białe/kolorowe paski.

Image

Krok trzeci: Przetnij ten przewód na pół i zaklej taśmą izolacyjną oba końce.

Image

Krok czwarty: Wyłącz ciężarówkę, skończyłeś!

Spróbuj uruchomić ją ponownie, zobaczysz czerwoną lampkę bezpieczeństwa, ale można ją usunąć za pomocą instrukcji modyfikacji LED.
Jak: Niestandardowe oświetlenie wskaźników (diody LED) z filmem

Można to również zrobić za pomocą tego obejścia (to jest to, co jest zrobione w moim Cobalt ss/sc z 2007 roku dla zdalnego startu/alarmu).

Image
Nie jestem pewien, ale wydaje się to nieprawidłowe, patrząc na zdjęcie, jeśli twoja głowa jest na podłodze, a ta wtyczka jest tuż przed twoją twarzą, strzałki do drzwi są zamienione miejscami

321 - 340 of 417 Posts