Do wiadomości, wziąłem mojego Chevroleta Colorado Z71 z 2023 roku na przejażdżkę, podjechałem do głównego skrzyżowania przy wyjeździe z mojej podjednostki, samochód zatrzymał się automatycznie i już nigdy nie odpalił. Cały układ elektryczny zawiódł, już nigdy nie odpalił. Światła na desce rozdzielczej się zapalały, ale pojawiały się wszelkiego rodzaju znaki serwisowe, wspomaganie kierownicy, serwis ECS, serwis układu ładowania, serwis poduszki powietrznej, podnieś szybę kierowcy, opuść szybę kierowcy. Próbowałem go uruchomić za pomocą kabli rozruchowych, myśląc, że to zła bateria, ale to nie zadziałało. Próbowałem zdjąć zacisk akumulatora na 5 minut i ponownie go założyć, nic się nie zmieniło. Nacisnąłem przycisk start, zapaliły się kontrolki startu na desce rozdzielczej, ale nie odpalał, tylko nigdy się nie wyłączał. Musiałem wyjąć akumulator, żeby deska rozdzielcza się wyłączyła. Musiałem też pociągnąć za dźwignię zmiany biegów, żeby znaleźć przełącznik neutralny, z czym dealer nie mógł mi pomóc, bo nie wiedział, gdzie się znajduje. Z moim problemem elektrycznym nie można było włożyć skrzyni biegów w pozycję neutralną. Znalazłem go, musiałem zdjąć panel dźwigni zmiany biegów, zdjąć skórzaną osłonę dźwigni zmiany biegów, spojrzeć w dół obok dźwigni zmiany biegów, podnieść biały kawałek plastiku i można było włożyć go w pozycję neutralną.
Został odholowany do dealera. Wyślę aktualizację, kiedy powiedzą mi, co się stało.
Został odholowany do dealera. Wyślę aktualizację, kiedy powiedzą mi, co się stało.