Chevy Colorado & GMC Canyon banner
681 - 700 of 1,296 Posts
U mnie miałem go na inteligentnej ładowarce przez co najmniej kilka godzin, a napięcie faktycznie spadło. Zaczęło się od około 7 V, skończyło na 4,1 V. Spróbowałem z jump boxem, żeby zobaczyć, czy uda mi się go uruchomić i pojechać do serwisu, ale się nie udało. Skończyło się na holowaniu; musieli podłączyć swój duży jump box, żeby uzyskać wystarczającą ilość prądu, aby włączyć go na tyle długo, żeby wrzucić na luz. W trakcie tego krótkiego epizodu wyskoczyło mnóstwo komunikatów o błędach.

Kiedy dotarli do serwisu, zbliżała się pora zamknięcia; więc mam nadzieję, że zajmą się tym w poniedziałek. Osoba, z którą rozmawiałem (chyba doradca), nie słyszała o problemie OTA; powiedziała, że przetestują akumulator, żeby sprawdzić, czy trzeba go wymienić, czy nie... niezbyt budujące zaufanie, lol. Ale mam nadzieję, że technicy w poniedziałek będą bardziej zorientowani.

Bardzo frustrujące.

Jest prawdopodobne, że aktualizacja wciąż próbuje się pobrać, więc będzie nadal rozładowywać baterię. To przydarzyło się mojej ciężarówce przy pierwszej aktualizacji i dzieje się znowu. Mam tego dość. Dealer nie ma poczucia pilności.

Mój Trail Boss dzisiaj też jest cegłą. Nie musiałem wczoraj nigdzie jechać, więc dowiedziałem się o tym dopiero dziś po południu. Jakoś miałem szczęście i nie zostałem dotknięty pierwszą apokalipsą OTA, więc chyba to musiało nadejść. j/k żaden z nas się tego nie spodziewał. Małe problemy mogę ogarnąć, ale takie, które losowo zatrzymuje całe show? Nie, nie mogę tego zrobić. Gdyby to było moje drugie zdarzenie, jak u niektórych z was, myślę, że poważnie rozważałbym pozbycie się tego :(

Obudziłem się dzisiaj z rozładowanym akumulatorem.

Naładowałem akumulator i uruchomiłem.
Nadal mam CEL, ale dam to sprawdzić.

Postanowiłem zobaczyć, jak ciężarówka się wyłącza i to zobaczyłem, czego nigdy wcześniej nie zauważyłem. WSZYSTKIE te losowe światła nadal się świeciły; światła przycisków na kierownicy, światła przycisku on star, światła przycisków blokady drzwi.
Stałem tam przez około 5 minut i nadal się świecą. Wrócę i zobaczę.
Czy ktoś jeszcze to ma?

Naładowałem akumulator i uruchomiłem go.

Postanowiłem obserwować, jak ciężarówka się wyłącza i to zobaczyłem, czego nigdy wcześniej nie zauważyłem. WSZYSTKIE te losowe światła nadal się świeciły; światła przycisków na kierownicy, światła przycisków on star, światła przycisków blokady drzwi.
Czy ktoś jeszcze to ma?

View attachment 454627
Cóż, to jest rozładowanie
Ponadto nie powinno się to zdarzyć
Albo aktualizacja Over the Update się dzieje, albo nie została ukończona, więc w komputerze jest błąd

owns 2017 Chevrolet Colorado Z71
Wstałem dzisiaj z rozładowanym akumulatorem.

Naładowałem akumulator i uruchomiłem go.

Postanowiłem obserwować, jak ciężarówka się wyłącza i to zobaczyłem, czego nigdy wcześniej nie zauważyłem. WSZYSTKIE te losowe światła nadal się świeciły; światła przycisków na kierownicy, światła przycisków on star, światła przycisków blokady drzwi.
Czy ktoś jeszcze to ma?

View attachment 454627
Więc tak w zasadzie wyglądał mój pierwszy raz w zeszłym miesiącu, w tym CEL i nic się nie wyłączało. Odłączyłem akumulator na chwilę, a następnie podłączyłem go ponownie i po tym wszystkim znowu było normalnie, CEL nawet zniknął. To było do czasu, gdy wczoraj rano uderzyła druga runda.

Nie sądzę, żeby to było spowodowane słabym sygnałem komórkowym. Mamy wieżę komórkową w odległości około 400 jardów, a nasz sygnał komórkowy jest bardzo silny.

Moim zdaniem GM robi aktualizacje nocą, kiedy myślą, że ciężarówki nie są używane. Nasza ciężarówka zawsze stoi w nocy w garażu. W lipcu poszedłem do garażu i bateria miała 4 wolty. Naładowałem ją i ciężarówka odpaliła. Pojawił się błąd niskiego napięcia, który zniknął po kilku godzinach jazdy. Poszedłem do garażu wczoraj rano i znowu miałem rozładowany akumulator, więc odpaliłem ciężarówkę i jechałem przez kilka godzin bez wyłączania jej. Błąd niskiego napięcia w końcu zniknął. Od incydentu z lipca zainstalowałem odłącznik akumulatora do holowania ciężarówki za naszym kamperem. Kiedy zaparkowałem ją wczoraj, rozważałem odłączenie akumulatora, żeby GM nie mógł mnie uderzyć kolejną aktualizacją OTA, ale tego nie zrobiłem. Żałuję, bo kiedy wyszedłem dziś rano, akumulator znowu był rozładowany. W końcu udało mi się uruchomić ciężarówkę, ale teraz jest problem z hamulcami i nie jest bezpieczna do jazdy. Odłączyłem akumulator i za chwilę zobaczę, czy ten problem zniknie. Jeśli nie, będę musiał ją odholować do dealera z powodu hamulców.

Możesz się założyć, że zacznę odłączać akumulator każdej nocy. Zaryzykuję brak aktualizacji i po prostu zrobię je ręcznie u dealera, kiedy będą wymieniać olej.

Mam nadzieję, że wszyscy, którzy mają uszkodzone hamulce lub układ kierowniczy, składają skargi dotyczące bezpieczeństwa. Nawet rozładowane akumulatory powinny być zgłaszane. Kto wie, czy to spowoduje spalenie się ciężarówki.

Gdzie znajdujecie wersję oprogramowania i informacje o aktualizacjach?

• Like
Reactions: HED
Nie sądzę, żeby to było spowodowane słabym sygnałem komórkowym. Mamy wieżę komórkową w odległości około 400 jardów, a nasz sygnał komórkowy jest bardzo silny.

Moim zdaniem GM przeprowadza aktualizacje nocą, kiedy uważa, że ​​ciężarówki nie są używane. Nasza ciężarówka zawsze stoi w garażu w nocy. W lipcu poszedłem do garażu i bateria miała 4 wolty. Naładowałem ją i ciężarówka odpaliła. Miałem błąd niskiego napięcia, który zniknął po kilku godzinach jazdy. Poszedłem wczoraj rano do garażu i znowu miałem rozładowany akumulator, więc uruchomiłem ciężarówkę i jechałem kilka godzin bez wyłączania jej. Błąd niskiego napięcia w końcu zniknął. Od incydentu z lipca zainstalowałem odłącznik akumulatora do holowania ciężarówki za naszym kamperem. Kiedy zaparkowałem go wczoraj, rozważałem odłączenie akumulatora, aby GM nie mógł mnie uderzyć kolejną aktualizacją OTA, ale tego nie zrobiłem. Żałuję, bo kiedy wyszedłem dziś rano, akumulator znowu był rozładowany. W końcu uruchomiłem ciężarówkę, ale teraz jest problem z hamulcami i nie jest bezpieczna do jazdy. Odłączyłem akumulator i za chwilę zobaczę, czy ten problem zniknie. Jeśli nie, będzie trzeba go przetoczyć do dealera z powodu hamulców.

Możesz się założyć, że zacznę odłączać akumulator każdej nocy. Zaryzykuję brak aktualizacji i po prostu zrobię je ręcznie u dealera, gdy wymieniają olej.
Poszedłem do mojego dzisiaj rano i sprawdziłem miernikiem 12,89 V. Naładowałem i uruchomiłem go wczoraj. Uruchomił się i działał dobrze dzisiaj rano.

Wczoraj, po uruchomieniu mojej ciężarówki, pojechałem do dealera, aby poinformować ich o problemie. Mam wizytę na piątek rano. Podczas rozmowy pracownik serwisu wspomniał, że aktualizacje OTA występują tylko wtedy, gdy silnik pracuje. Do pewnego stopnia mogę to zrozumieć. Jeśli to prawda, to wydaje się, że coś w podstawowym programowaniu nie wyłącza wszystkiego po aktualizacji, powodując pasożytnicze rozładowywanie akumulatora, jak C-cam22 zamieścił zdjęcia.

Po rozładowaniu akumulatora wczoraj, odłączyłem dodatni zacisk akumulatora przed podłączeniem ładowarki. To powinno usunąć wszystkie kody błędów zainicjowane podczas aktualizacji, a także zresetować wszelkie sporadyczne zakłócenia. Dziś rano moja ciężarówka uruchomiła się bez problemu, żadnych problemów.

Gorąco polecam wszystkim, którzy doświadczają tego problemu, odwiedzić wybranego dealera. Im więcej raportów otrzyma GM, tym bardziej prawdopodobne jest, że znajdą trwałe rozwiązanie. W międzyczasie spróbuj odłączyć akumulator, jeśli doświadczasz tego problemu. Chociaż nie pomoże to za pierwszym razem, gdy akumulator się rozładuje, wydaje się, że zapobiega to występowaniu tego w kolejnych dniach.

Gdzie wy znajdujecie wersję oprogramowania i informacje o aktualizacjach?
Ani aplikacja My Chevrolet, ani Informacje o pojeździe w mojej ciężarówce nie pokazywały aktualizacji Androida ani systemu od czasu, gdy kupiłem ją w czerwcu. Też jestem ciekaw, może szukam w złym miejscu.

Żadnych problemów, może powinienem po prostu przestać szukać 😂
Image

Image

Po całym dniu ładowania moją 30-letnią ładowarką, tak, zamówiłem wczoraj wieczorem nową inteligentną ładowarkę, w końcu osiągnęła 12,4 i rano uruchomiła się bez problemu. Pojechałem nią na godzinną przejażdżkę i wszystko wydawało się w porządku.

Nadal mam CIL, którą muszę wyczyścić i zobaczyć, czy powróci. Poinformuję mojego sprzedawcę i dział obsługi serwisu w salonie o incydencie w poniedziałek.

Zamówiłem Colorado LT w maju. Na początku lipca dealer poinformował mnie, że będzie na miejscu 19 lipca. Dzień wcześniej zadzwonili z informacją, że przepraszają, ale go nie będzie. Próbowali go odebrać, ale wyjęli akumulator na bocznicy kolejowej. W końcu na początku sierpnia wysłali lawetę, żeby go zabrać.

Okazało się, że nikt nie wyjął akumulatora. Po prostu nie chciał odpalić. Kiedy próbowałem, na wyświetlaczu pojawiła się masa błędów dotyczących wspomagania kierownicy, ABS itp...

Mija już prawie dwa miesiące, jak mają go w salonie i nie widać końca, kiedy będę mógł go odebrać. Najpierw myśleli, że to jakiś moduł, chyba moduł FS. Zamówili go, zgubił się w transporcie, zamówili ponownie i po wymianie nie naprawiło to problemu.

Teraz mówią, że zlokalizowali przyczynę w przedniej kamerze, która ma zwarcie i ponieważ jest ona umieszczona przed innymi elementami elektronicznymi, to ona powoduje błąd. Zatem zamówili kamerę zastępczą.

Jednak ta część jest zamówiona od co najmniej trzech do czterech tygodni i kto wie, kiedy się pojawi.

Czy ktoś jeszcze słyszy od dealera, że kamera jest problemem? Twierdzą, że wypróbowali wszystkie sztuczki wymienione tutaj, tj. globalny reset baterii, aktualizację USB, resetowanie systemu itp.

Myślałem, że jestem bezpieczny, ponieważ to wszystko działo się miesiąc temu i nie ze mną... Z pewnością GM zobaczyłby, co się dzieje i przestałby pchać aktualizację, założyłem. Jak brzmi definicja szaleństwa?
Image

Naładowałem akumulator i uruchomiłem.

Postanowiłem obserwować, jak ciężarówka się wyłącza i to zobaczyłem, czego nigdy wcześniej nie zauważyłem. WSZYSTKIE te losowe światła wciąż się świeciły; światła przycisków na kierownicy, światła przycisku on star, światła przycisków blokady drzwi.
Stałem tam przez około 5 minut i wciąż się świecą. Wrócę i zobaczę.
Czy ktoś jeszcze to ma?

View attachment 454627
Normalne. Różne moduły wyłączają się z czasem.

681 - 700 of 1,296 Posts