Zestaw do relokacji amortyzatorów 589 to NIE podniesienie. Tylne dolne mocowania amortyzatorów są najniższym punktem ciężarówki i są uważane za ryzyko w terenie. Zestaw ten przesuwa mocowania amortyzatorów w górę, na zewnątrz i do przodu, aby dolne mocowania znalazły się poza zasięgiem uszkodzeń, zachowując jednocześnie amortyzatory DSSV ZR2 i powiązaną geometrię, skok itp. Zachowana zostaje standardowa wysokość. Jest to zamierzone i pożądane. ZR2 jest stworzony do dobrego prowadzenia się na drodze i w terenie, przy bardzo dużych i bardzo małych prędkościach. Niski środek ciężkości jest częścią tego rozwiązania. Innymi słowy, nie powinien być podnoszony. Dostępne są produkty umożliwiające montaż opon do 35" na standardowym zawieszeniu.
Jeśli chodzi o jazdę po centrach handlowych z ograniczonym budżetem... Jeśli założysz 2-calowy lift nadwozia i 2-calowy lift zawieszenia, prawdopodobnie uda Ci się osiągnąć to wizualnie, nie wprowadzając zbyt wielu problemów funkcjonalnych. Nie jestem pewien, jakie są konsekwencje w zakresie połączeń, przewodów, mocowań chłodnicy i tym podobnych, ale nikt (nikt) nie powiedział, że to dobry pomysł. Widziałem ludzi, którzy osiągnęli to za pomocą dosłownych krążków hokejowych. Myślę, że marką "mall crawler" na tanio, której szukasz po stronie zawieszenia, jest Rough Country. 2" prawdopodobnie nie będzie zbyt trudne. Jeśli chcesz uzyskać 4" z zestawu RC, poszukaj tutaj. Gość niedawno zainstalował jeden i skończył na żuciu przegubu uniwersalnego i resorów piórowych z powodu owijania osi z taniego podnośnika blokowego.