Nadszedł czas, aby założyć wątek budowlany, więc zaczynamy . . .
Trochę o moim tle, jestem żołnierzem piechoty morskiej (0311 na początku lat 90-tych), myśliwym, rybakiem, miłośnikiem spędzania czasu na świeżym powietrzu i ojcem psów rasy Rhodesian Ridgeback.
Jeździłem na "motocyklach przygodowych" i biwakowałem na nich przez lata. Podczas jednej z moich pierwszych podróży motocyklowych moja córka wręczyła mi pluszowego słonia Savannę i powiedziała mi, że Savanna zapewni mi bezpieczeństwo. Savanna była ze mną na każdej przygodzie, którą przeżyłem od tamtej pory, jako mój wierny towarzysz podróży. Pojawi się na zdjęciach później.
Kiedy moje problemy z szyją w końcu stały się zbyt duże, sprzedałem KTM i kupiłem 4Runnera. Spędziłem 2 i pół roku budując mój ostateczny model 4Runner Sport Edition z 2006 roku i biwakując w całej południowej Kalifornii i Oregonie. Jednak moja córka poszła na studia do Kolorado i potrzebowała pojazdu z napędem na cztery koła, a ja chciałem czegoś nowszego, co miałoby lepszy przebieg. Jeśli jesteś ciekawy "Hanka", mój wątek budowlany znajduje się TUTAJ.
Przedstawiam mój model 2020 Colorado Z71 Trail Runner. Kupiłem go jako fabrycznie nowy 23 kwietnia 2020 roku. To mój pierwszy zupełnie nowy samochód ciężarowy i naprawdę mi się podoba. Nie wiedziałem nawet o pakiecie Trail Runner, zanim dotarłem do dealera. Planowałem kupić Z71 z Duramaxem, ale ten, którego chciałem, był zepsuty. Sprzedawca pokazał mi moją ciężarówkę i opowiedział o pakiecie Trail Runner. Zasadniczo dostajesz suwaki i osłonę podwozia ZR2 oraz opony (Wrangler Duraatracs) i kratkę Bison. Zdałem sobie sprawę, że to świetna oferta i że będę musiał tylko ulepszyć zawieszenie, aby mieć ciężarówkę gotową do jazdy w terenie.
Oto ona w dniu, w którym przywiozłem ją do domu:
Oto jak wyglądała 23 stycznia 2021 roku:
Jak wyglądała w październiku 2023 roku:
A tak wygląda teraz w styczniu 2025 roku:
MODYFIKACJE
Zawieszenie
Amortyzatory Fox 2.0 ustawione na 2,5" (przód)
Amortyzatory Fox 2.0 (tył) z blokiem podnoszącym 1"
Koła i opony
Koła AEV Bison
Opony BF Goodrich KO2 - 255/75/R17
Nakrętki zaworów NoLoss
Pancerz/odzyskiwanie/inne
Osłona podwozia ZR2
Osłony podwozia AEV Bison skrzyni biegów, reduktora, krzyżówki wydechu i tylnego mechanizmu różnicowego
Suwaki White Knuckle Off Road z tylnymi płytami stopni
Datin Rear Shock Skids
Pojedynczy kompresor ARB na płycie montażowej 589 Fab
Oświetlenie/elektryka
Światła przeciwmgielne Baja Designs Squadron Sport
Światła do rowów Baja Designs Squadron Pro
Światło tylne Baja Designs S2 Sport
Tylne światło kempingowe Baja Designs S2 Sport
Kontroler Trigger 4 Plus z przełącznikami zamontowanymi w uchwycie drukowanym w 3D
Diode Dynamics SL-1 LED światła mijania
Auxito LED światła mijania
Zewnętrzne
AEV Snorkel
Leer Shell/Topper
Go Fast Camper Platform Camper nr 2857
Wilco Hi-Clearance Hitchgate ze stołem Frontrunner Flip Down Table ze stolnicą Rigd i 1 galonem Rotopax na wodę
Niestandardowa platforma do mocowania w łóżku z szufladami na narzędzia i różne przedmioty
Wydech MagnaFlow Overland cat-back
Baja Rack Camper Shell Standard Roof Basket
Błotniki GM
Czarny emblemat COLORADO
Czarny Plastidipped tylny Bow Tie
Markiza ARB 2000 z listwą świetlną LED
Łopata
Deski trakcyjne Maxsa
Hamak Overland Labs
Wnętrze i komunikacja
Radiotelefon Kenwood TM-V71A Dual Band Ham (KM6WTD) z uchwytem anteny Diamond K400C NMO
Expedition Essentials Colorado Powered Dash Mount (CPAM)
Niestandardowy uchwyt do telefonu Course Motorsports na CPAM
Lusterko wsteczne HomeLink
Korektor prędkościomierza Rough Country
Garmin InReach Mini2
Baofeng UV8R Dual Band Handheld
Mała torba North Face na zagłówku kierowcy z czołówką, latarką, zapalniczką i zapasowymi okularami przeciwsłonecznymi
Torba Blue Ridge Overland Gear na zagłówku pasażera na śmieci
Tylne siedzenia usunięte i zastąpione niestandardową platformą dla psów rasy Ridgeback
Trochę o moim tle, jestem żołnierzem piechoty morskiej (0311 na początku lat 90-tych), myśliwym, rybakiem, miłośnikiem spędzania czasu na świeżym powietrzu i ojcem psów rasy Rhodesian Ridgeback.
Jeździłem na "motocyklach przygodowych" i biwakowałem na nich przez lata. Podczas jednej z moich pierwszych podróży motocyklowych moja córka wręczyła mi pluszowego słonia Savannę i powiedziała mi, że Savanna zapewni mi bezpieczeństwo. Savanna była ze mną na każdej przygodzie, którą przeżyłem od tamtej pory, jako mój wierny towarzysz podróży. Pojawi się na zdjęciach później.
Kiedy moje problemy z szyją w końcu stały się zbyt duże, sprzedałem KTM i kupiłem 4Runnera. Spędziłem 2 i pół roku budując mój ostateczny model 4Runner Sport Edition z 2006 roku i biwakując w całej południowej Kalifornii i Oregonie. Jednak moja córka poszła na studia do Kolorado i potrzebowała pojazdu z napędem na cztery koła, a ja chciałem czegoś nowszego, co miałoby lepszy przebieg. Jeśli jesteś ciekawy "Hanka", mój wątek budowlany znajduje się TUTAJ.

Przedstawiam mój model 2020 Colorado Z71 Trail Runner. Kupiłem go jako fabrycznie nowy 23 kwietnia 2020 roku. To mój pierwszy zupełnie nowy samochód ciężarowy i naprawdę mi się podoba. Nie wiedziałem nawet o pakiecie Trail Runner, zanim dotarłem do dealera. Planowałem kupić Z71 z Duramaxem, ale ten, którego chciałem, był zepsuty. Sprzedawca pokazał mi moją ciężarówkę i opowiedział o pakiecie Trail Runner. Zasadniczo dostajesz suwaki i osłonę podwozia ZR2 oraz opony (Wrangler Duraatracs) i kratkę Bison. Zdałem sobie sprawę, że to świetna oferta i że będę musiał tylko ulepszyć zawieszenie, aby mieć ciężarówkę gotową do jazdy w terenie.
Oto ona w dniu, w którym przywiozłem ją do domu:

Oto jak wyglądała 23 stycznia 2021 roku:

Jak wyglądała w październiku 2023 roku:

A tak wygląda teraz w styczniu 2025 roku:

MODYFIKACJE
Zawieszenie
Amortyzatory Fox 2.0 ustawione na 2,5" (przód)
Amortyzatory Fox 2.0 (tył) z blokiem podnoszącym 1"
Koła i opony
Koła AEV Bison
Opony BF Goodrich KO2 - 255/75/R17
Nakrętki zaworów NoLoss
Pancerz/odzyskiwanie/inne
Osłona podwozia ZR2
Osłony podwozia AEV Bison skrzyni biegów, reduktora, krzyżówki wydechu i tylnego mechanizmu różnicowego
Suwaki White Knuckle Off Road z tylnymi płytami stopni
Datin Rear Shock Skids
Pojedynczy kompresor ARB na płycie montażowej 589 Fab
Oświetlenie/elektryka
Światła przeciwmgielne Baja Designs Squadron Sport
Światła do rowów Baja Designs Squadron Pro
Światło tylne Baja Designs S2 Sport
Tylne światło kempingowe Baja Designs S2 Sport
Kontroler Trigger 4 Plus z przełącznikami zamontowanymi w uchwycie drukowanym w 3D
Auxito LED światła mijania
Zewnętrzne
AEV Snorkel
Go Fast Camper Platform Camper nr 2857
Wilco Hi-Clearance Hitchgate ze stołem Frontrunner Flip Down Table ze stolnicą Rigd i 1 galonem Rotopax na wodę
Niestandardowa platforma do mocowania w łóżku z szufladami na narzędzia i różne przedmioty
Wydech MagnaFlow Overland cat-back
Błotniki GM
Czarny emblemat COLORADO
Czarny Plastidipped tylny Bow Tie
Markiza ARB 2000 z listwą świetlną LED
Łopata
Deski trakcyjne Maxsa
Hamak Overland Labs
Wnętrze i komunikacja
Radiotelefon Kenwood TM-V71A Dual Band Ham (KM6WTD) z uchwytem anteny Diamond K400C NMO
Expedition Essentials Colorado Powered Dash Mount (CPAM)
Niestandardowy uchwyt do telefonu Course Motorsports na CPAM
Lusterko wsteczne HomeLink
Korektor prędkościomierza Rough Country
Garmin InReach Mini2
Baofeng UV8R Dual Band Handheld
Mała torba North Face na zagłówku kierowcy z czołówką, latarką, zapalniczką i zapasowymi okularami przeciwsłonecznymi
Torba Blue Ridge Overland Gear na zagłówku pasażera na śmieci
Tylne siedzenia usunięte i zastąpione niestandardową platformą dla psów rasy Ridgeback