Mam silnik Diesla Chevy Colorado z 2017 roku i mam problemy z emisją spalin. Jaki skaner mogę kupić, który pozwoli mi wykonać wymuszoną regenerację, a co najważniejsze, usunąć kody stałe i przeprowadzić test antysabotażowy emisji?
A teraz jest 25% kuponu, naciskam spust! 50,55 $ na wyjściu! Nieźle i na pewno zrobi wszystko, czego mogę potrzebować.Foxwell NT301 to bardzo dobry skaner dwukierunkowy do pojazdów benzynowych za ~65 $.
Użyj go, aby zresetować i zmienić typ akumulatora w BMW serii 3 mojej żony z 2011 roku. ... tak, z jakiegoś powodu, w samochodach BMW z tamtej epoki trzeba zresetować system zarządzania akumulatorem w systemie BMW. A także można zmienić z SLA na AGM. To dość przesada dla 12-13-letniego samochodu... ale 65 $ w porównaniu do wizyty u dealera za 200 $ co 3-5 lat? Łatwy wybór.
Pytanie dotyczące pogrubionej części, 3-dniowa licencja na dostęp do tego lub jakiegoś programu lub 3-dniowe okno licencji dla MD12 do zaprogramowania lub ?Dealer MDI2 kosztuje ~1000 $ a 3-dniowa licencja na programowanie kosztuje ~100 $.
To dokładnie to połączenie, którego używam i mogę potwierdzić, że wykona regenerację serwisową. Nigdy nie próbowałem wymazać stałych kodów ani uruchomić testu antysabotażowego.Aplikacja na smartfona Gretio (Gretio – Surreal Development) i adapter OBDLink MX+ (Amazon.com) to wszystko, czego potrzebujesz do tych rzeczy.
Nie, to nie tylko oprogramowanie i jeśli chcesz móc korzystać z Gretio (aplikacji do uzyskiwania dostępu do specjalnych funkcji dla silnika Diesla GM, o którym mowa w tym wątku), potrzebujesz adaptera, który obsługuje GM SWCAN. Adaptery ELM327 tego nie obsługują i są raczej podstawowe/ograniczone pod względem wydajności i funkcjonalności.Czy MX+ robi coś więcej niż standardowy klucz sprzętowy OBD, taki jak ELM327, skoro kosztuje dosłownie 10 razy więcej? Czy to nie oprogramowanie wykonuje te funkcje?
Ten wątek znajduje się w sekcji diesla 2. generacji, załóż nowy wątek w odpowiedniej sekcji 1. generacji ze swoim problemem i pytaniem. Dzięki!Mam Chevroleta Colorado LT z 2011 roku, 4-cylindrowego, który czasami gaśnie podczas hamowania na znaku stopu. Szukam skanera, aby sprawdzić, czy generuje jakieś kody. Jakieś pomysły/sugestie?