Chevy Colorado & GMC Canyon banner
21 - 40 of 856 Posts
Spędziłem ostatni tydzień holując to, przenosząc meble dla mojego syna. Przyczepa waży 4000 funtów pusta, a ciężarówka wydawała się radzić sobie dobrze z holowaniem tego po mieście. Nie sądzę, żebym chciał spędzać zbyt dużo czasu na autostradzie z tą przyczepą. Hamulce są fantastyczne, a przyczepa zatrzymuje ciężarówkę, zamiast ciężarówka zatrzymywać przyczepę. Ale przyczepa wciąż ma tendencję do poruszania ciężarówką w dużym stopniu przy wyższych prędkościach.

Image
Czytałem dwie różne liczby dotyczące holowania dla naszego ZR2: 5000 funtów i 7000 funtów. Czy wiesz, jaki jest nasz limit? Zakładam, że ten pierwszy.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

Czytałem dwie różne liczby dotyczące holowania dla naszego ZR2: 5000 funtów i 7000 funtów. Czy wiesz, jaki jest nasz limit? Zakładam, że ten pierwszy.

Tak, ZR2 jest ograniczony do uciągu 5000 funtów.

owns 2017 GMC Canyon Denali
  • Like
Reactions: Kyle Ball
Kamper i łódź, oba ważą około 4000 funtów. Holowanie tego z Colorado jest tak łatwe, że to żart. Prawie nie widać przyczep, nawet jeśli wyłączę sterownik hamulca.

Ciągnę 25-stopowego Keystone Bullet Premier. Waży 4638 funtów na sucho i ma nacisk na hak 500 funtów. Mam baby duramax, który to ciągnie bez problemu.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk Pro

Mam Caniona, więc chyba mam pecha w tym wątku. :( Ale i tak zagram. >:) Shamrock 21SS, około 5000 funtów. WDH nie podłączony na tym zdjęciu.
Image
Wysyłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk
Miałem zamiar powiedzieć coś w tym stylu. Nic nie holuję moim Colorado, ponieważ mam Caniona. Ciągnę 14-stopową płaską przyczepę z przodem w kształcie litery V dla mojego Yamahy Vikinga. Wysyłane z mojego SM-N950U za pomocą Tapatalk

Holuję aluminiową łódź wędkarską z głębokim dnem w kształcie litery V z silnikiem 3.6. Holuje się dobrze. Powiedziałbym, że nie czuć jej z tyłu na wzniesieniach. Drugą rzeczą, którą zauważyłem w ten weekend, jest to, że jest trochę bardziej ospała na zimowej mieszance benzyny. Nic złego, po prostu zauważalne.

Również wcześniej to publikowałem. Pierwszy zwiastun ma w sobie samochód. 3500 funtów. Druga przyczepa ma 700 funtów. Łącznie 4200 funtów, a diesel ciągnie to ładnie i łatwo.

Attachments

Zwiększyłeś czy zmniejszyłeś? A może wyszedłeś z gry w kemping?
Tymczasowo poza grą. W pierwszym roku dzieci to uwielbiały. W drugim były po prostu takie "meh".

Za jakieś 10 lat, kiedy pójdą na studia, prawdopodobnie kupimy Airstream i będziemy zwiedzać kraj na wakacjach. Do tego czasu musieliśmy rozwinąć nasze plany rodzinnych wakacji. Tego lata jedziemy na dwutygodniową wycieczkę po Europie - w stylu Griswoldów...

Czy jest tu ktoś z doświadczeniem w holowaniu ponad 6000#? Rozważam zakup łodzi typu bay boat o długości 24 stóp, a waga wydaje się przekraczać 6000# dla łodzi, wyposażenia i przyczepy. Czy ktoś robi to samo? Jakieś rekomendacje?

Ciągnę tylko moją najlepszą inwestycję.... lol... idę na ryby..

Attachments

Mam Caniona, więc chyba mam pecha w tym wątku. :( Ale i tak zagram. >:) Shamrock 21SS, około 5000 funtów. WDH nie podłączony na tym zdjęciu.
Image
Wysyłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk
W końcu miałem okazję holować i biwakować z tym zestawem, moja największa skarga... prędkość na autostradzie. Moja przyczepa jest na tyle wysoka, że ma trudności z przekroczeniem 65 mil na godzinę na autostradzie. 65-70 jest do zrobienia, ale mój MPG spada dość mocno, a obroty pozostają wysokie, 70-75 to w zasadzie trzymanie nogi na podłodze. Wolałbym móc jechać z limitem prędkości 70 mil na godzinę bez wysiłku, ale tak jest. Muszę tylko zaplanować jazdę z prędkością 65 mil na godzinę i wtedy jest dobrze. Nie rozważałem poważnie tuningu, dopóki nie uderzyłem w tę ścianę.

owns 2017 GMC Canyon Denali
  • Like
Reactions: 309297
Cóż, jeziora znowu są płynne i w końcu mogłem wyciągnąć Malibu 22 mxz ze schowka i zjechać do domku. Zr2 duramax spisał się świetnie i byłem pod wrażeniem. Nigdy nie przekroczyłem 65, ponieważ były to same boczne drogi, ale pociągnął go bez problemu. Całkowita waga łodzi i przyczepy to około 6500 funtów. Ta mała ciężarówka ciągnęła go lepiej niż jakikolwiek półtonowy, jaki posiadałem. Hamulec wydechowy działał jak mistrz. Kocham mojego Colorado jeszcze bardziej.

Attachments

21 - 40 of 856 Posts