Chevy Colorado & GMC Canyon banner
21 - 40 of 98 Posts
Discussion starter · #21 ·
Image

Image

Image

To kolejne zdjęcie pokazuje postęp. Od lewej do prawej: Standard, podnośnik 2" CCE, podnośnik 2" i dystanse Bora 1,75"
Image

Discussion starter · #23 ·
Następny:

• Baja Designs Squadron Sport Lights (Amber - Driving/Combo)
  • Techpicco Ditch Light Brackets

Image

Zamówiłem kilka gadżetów do wnętrza

• Badland Industries Dash Grid
  • Badland Industries Dash Vent Ball Mount
  • Bulletpoint Metal 4-otworowe uchwyty podstawy AMPS
  • Uchwyt na telefon komórkowy Bulletpoint
  • Uchwyt Gopro Bulletpoint

Image

Image

Image

Image

Image

Otrzymałem mocowanie panelu przełączników, więc następne było

• Panel przełączników Auxbeam 6 gang RGB
  • Mocowanie panelu przełączników KFLOTACOMA dla 6 gang z Bluetooth

Image

Image

Image

Następny w kolejce:

• Baja Designs Squadron Sport Lights (Amber - Driving/Combo)
  • Techpicco Ditch Light Brackets

View attachment 462143

Zamówiłem kilka gadżetów do wnętrza

• Badland Industries Dash Grid
  • Badland Industries Dash Vent Ball Mount
  • Bulletpoint Metal 4-otworowe uchwyty AMPS
  • Uchwyt na telefon Bulletpoint
  • Uchwyt Gopro Bulletpoint

View attachment 462144
View attachment 462145
View attachment 462147
View attachment 462148
View attachment 462149

Otrzymałem mocowanie panelu przełączników, więc następne było

• Panel przełączników Auxbeam 6 gang RGB
  • Mocowanie panelu przełączników KFLOTACOMA dla 6 gang z Bluetooth

View attachment 462150
View attachment 462151
View attachment 462153
🎸o💤y!!

Discussion starter · #26 ·
Czy uważasz, że mocowanie kamery jest wystarczająco wysokie, czy też można je podnieść za pomocą dodatkowych części Bulletpoint?
Dobrze pytanie. Jeszcze go nie używałem, więc po prostu wybiegłem i włożyłem kamerę. Wygląda na to, że będzie działać do moich zastosowań, ale osłona na ZR2 może nieco przeszkadzać w widoku.

Sprawdzę to w ciągu najbliższego dnia lub dwóch. Jeśli będzie za nisko, mogę dodać podkładkę dystansową lub kolejne złącze Ram 2", aby to wyregulować. Zamierzam używać go tylko w terenie. Zawsze lubię oglądać nagrania po powrocie do domu, zawsze coś się dzieje i nie mam czasu, żeby wziąć telefon i zrobić zdjęcie. Robię to samo podczas wędkowania na kajaku.

Oto szybkie zdjęcie z zainstalowaną kamerą, aby zorientować się w wysokości. Przewód zasilający nie będzie tam, gdzie jest na zdjęciu.

Image

Image

• Like
Reactions: 93Duc and Slowest
Discussion starter · #27 ·
Potrzebowałem czegoś do przechowywania, miałem dość tego gówna na tylnym siedzeniu.

Kupiłem Pelican BX135 i pasuje idealnie między nadkolami, z wystarczającą ilością miejsca, aby przymocować go do dolnego mocowania. Chciałem czegoś, co można łatwo usunąć, gdy muszę włożyć kajak lub potrzebuję przestrzeni ładunkowej.

Muszę wymyślić bezpieczne rozwiązanie montażowe, żeby nie musieć zostawiać go w garażu za każdym razem, gdy muszę zaparkować ciężarówkę gdzieś. Na razie planuję użyć kilku nierdzewnych napinaczy. Jeśli ktoś ma jakieś dobre pomysły, jak bezpiecznie zamontować go do mocowania, dajcie znać.

• Like
Reactions: ZR2 EMT and 93Duc
Bardzo ładnie! Ale trudno uwierzyć, że zapłaciłeś około 25 tys. więcej niż ja za moje ZR1 z 2016 roku. Miło widzieć, że jest używany! Byłbym zachwycony nowym Col, ale nie mogę przejść obok 4-drzwiowego krótkiego łóżka.

Discussion starter · #29 ·
Bardzo ładnie! Ale trudno uwierzyć, że zapłaciłeś około 25 tys. więcej niż ja za mojego ZR1 z 2016 roku. Miło widzieć, że jest używany! Byłbym cały za nowym Col, ale nie mogę przejść obok 4-drzwiowego krótkiego łóżka.
Lol, niestety 57 tys. to nowe 32 tys.

Pojazdy, zwłaszcza ciężarówki, stały się absurdalnie przewartościowane i wątpię, żeby wkrótce potaniały.

Ciesz się swoim ZR1, chciałem taki w szarym metaliku lata temu. Po siedzeniu w nim, to nie było dla mnie, ale niesamowite samochody.

Świetna konfiguracja!
Sprawdzę to w ciągu najbliższego dnia lub dwóch. Jeśli będzie siedzieć zbyt nisko, mogę dodać podkładkę lub kolejne złącze Ram 2", aby to dopasować.
Jak wygląda widok z tej kamery?
Miałem zamiar wybrać ten sam zestaw, dopóki nie przeczytałem, że BulletPoint wydawał się być gniazdem 20 mm w porównaniu do RAM (B) 25,4 mm. Staram się uniknąć przyszłych niedopasowań ramion itp. Ten sprzęt Badlands i BulletPoint to zdecydowanie najwyższej klasy sprzęt.

Wszystkie Twoje modyfikacje i akcesoria są najwyższej klasy. Doceniam, że poświęciłeś czas na podzielenie się swoimi rzeczami.

Jeszcze jedno pytanie... czy kratka Bose jest plastikowa?

50% przyciemnienia przedniej szyby! Jak oceniasz jazdę nocą?

Miałem 70% na moim Tacoma. Było naprawdę miło w ciągu dnia, ale w nocy było dość ciemno. Zwłaszcza poza miastem, gdzie nie ma zbyt wiele oświetlenia.

Czy przyciemnianie zostało zainstalowane razem z przednią szybą? Zakłady przyciemniania szyb w moim mieście ostrzegały mnie przed dostawaniem się wody do deski rozdzielczej. Oba miejsca, do których dzwoniłem, zalecały montaż przyciemniania przed zamontowaniem nowej przedniej szyby. Taką drogą poszedłem. Została rozbita przez kamień, więc teraz znowu nie mam przyciemnienia na przedniej szybie. Jest o wiele przyjemniej w nocy.

Discussion starter · #32 · (Edited)
Świetny zestaw!

Jak wygląda widok z tej kamery?
Miałem zamiar kupić ten sam zestaw, dopóki nie przeczytałem, że BulletPoint wydaje się mieć gniazdo 20 mm w porównaniu do RAM (B) 25,4 mm. Staram się uniknąć przyszłych niedopasowań ramion itp. Ten sprzęt Badlands i BulletPoint to zdecydowanie najwyższej klasy sprzęt.

Wszystkie Twoje modyfikacje i akcesoria są najwyższej klasy. Doceniam, że poświęciłeś czas na podzielenie się swoimi rzeczami.

Jeszcze jedno pytanie... czy kratka Bose jest plastikowa?
Po wypróbowaniu kamery, jak wspomniałeś, była za nisko i łapała za dużo deski rozdzielczej. Zdecydowałem się dodać przedłużenie 360 i teraz pasuje idealnie i mogę podnieść ją o kolejne 5 cm, jeśli zajdzie taka potrzeba.

Oto przedłużenie, na które się zdecydowałem. Spełnia swoje zadanie.

Oto widok, który otrzymuję przez GoPro

Image

Tak, kratka Bose jest plastikowa. Zdemontowałem ją, aby pomalować znaczek Bose i kratkę deski rozdzielczej.

Image

Miałem te same obawy dotyczące kulek 20 mm, ale produkty BulletPoint są używane w społeczności off-road od jakiegoś czasu i czuję się z nimi komfortowo. Nie będę ich używał do iPadów ani niczego cięższego niż mój telefon. Jak dotąd żadnych problemów, ale zobaczę, jak sobie poradzą w przyszły weekend. Mam zaplanowaną małą wycieczkę.

Oto przykład konfiguracji. Będzie miał inne radio GMRS, po prostu założyłem to, aby ustalić rozmieszczenie. Używam mocowania magnetycznego, więc będę elastyczny co do tego, co mogę na nim zamontować.
Image

Image

Image

• Like
Reactions: 93Duc and Slowest
Discussion starter · #33 ·
50% przyciemnienia przedniej szyby! Jak oceniasz jazdę nocą?

Miałem 70% na moim Tacoma. Było naprawdę miło w ciągu dnia, ale uznałem, że w nocy jest dość ciemno. Zwłaszcza poza miastem, gdzie nie ma zbyt wiele oświetlenia.

Czy przyciemnianie zostało zainstalowane z zamontowaną przednią szybą? Warsztaty przyciemniania w moim mieście ostrzegały mnie przed dostaniem się wody do deski rozdzielczej. Oba miejsca, do których dzwoniłem, zalecały zainstalowanie przyciemniania przed zamontowaniem nowej przedniej szyby. Tą drogą poszedłem. Została rozbita przez kamień, więc teraz wracam do braku przyciemniania na przedniej szybie. Jest o wiele przyjemniej w nocy.
Żadnych problemów z 50% w nocy. Nigdy nie słyszałem o miejscu, które przyciemnia szyby poza pojazdem.

Nie jestem pewien, do czego odnosisz się mówiąc o wodzie w desce rozdzielczej. Jeśli mówią o spryskiwaniu podczas instalacji, większość instalatorów po prostu używa szmat na desce rozdzielczej.

Discussion starter · #35 ·
Celem jest przechowywanie telefonu w miejscu łatwo dostępnym podczas jazdy.

Kiedy używam czegoś takiego jak OnX, szybko rozładowuje się bateria w moim telefonie. Podkładka ładująca telefon w tych ciężarówkach jest w do dupy miejscu i ciężko jest się dostać do telefonu. Więc trzymam go podłączonego i zamontowanego w miejscu, w którym mogę go obsługiwać, nie odrywając wzroku od trasy. Mogę również używać telefonu do nawigacji i pozostawić ekran informacyjno-rozrywkowy wolny dla innych zadań.

• Like
Reactions: Slowest
Ale po co sięgać po telefon? Samochód wyświetla teksty. Możesz odsyłać teksty z systemu informacyjno-rozrywkowego w samochodzie, dyktując. Możesz dzwonić i odbierać połączenia za pomocą poleceń głosowych. Dlaczego? I czy to będzie działać z CarPlay? Po prostu tego nie rozumiem.

Discussion starter · #37 ·
Stary, przeczytaj to, co właśnie powiedziałem. Czy wspomniałem gdzieś o SMS-ach?

Ten kolor naprawdę mi się podoba i zdecydowanie jest wyjątkowy w pozytywny sposób. Twoje modyfikacje są funkcjonalne, co mi odpowiada. Dobra robota! 👍🏻

Konfiguracja deski rozdzielczej w tej ciężarówce nie pozwala mi na uzyskanie sygnału.

21 - 40 of 98 Posts