Chevy Colorado & GMC Canyon banner
1 - 4 of 4 Posts

gherbert

· Premium Member
2017 Chevy Colorado Z71 Extended Cab 4WD Summit White
16,972 Posts
Discussion starter · #1 ·
Przeczytaj to i pomyślałem, że może to być pomocna lektura:

Trudno zaprzeczyć, że technologia sprawia, że ​​nasze życie staje się bardziej płynne i połączone. Jednak niewiele rzeczy jest bardziej irytujących niż problemy techniczne, a systemy informacyjno-rozrywkowe w pojazdach zajmują wysokie miejsce na liście uciążliwości. Mając to na uwadze, Consumer Reports zebrało listę instrukcji dotyczących resetowania systemu informacyjno-rozrywkowego GM.

Według raportu z CR, publikacja motoryzacyjna skontaktowała się z producentami samochodów w celu uzyskania instrukcji dotyczących resetowania zamrożonych systemów informacyjno-rozrywkowych. Następnie CR przetestowało te procedury w celu potwierdzenia.

Warto zauważyć, że nie każdy pojazd sprzedawany przez każdego producenta samochodów jest objęty tym raportem.

Image

Ogółem GM dostarczyło instrukcje dla czterech systemów, które obejmują:

• Mylink/Intellilink (2014-2016)
    • Naciśnij i przytrzymaj przyciski Home i przewijania do przodu przez co najmniej 10 sekund.
  • GM Infotainment (2017-2019)
    • Naciśnij przycisk połączenia Onstar i natychmiast się rozłącz.
  • GM Infotainment bez wbudowanego Google (2019-2023)
    • Wyłącz pojazd, a następnie włącz go ponownie.
  • GM Infotainment z wbudowanym Google (pełnowymiarowe ciężarówki i SUV-y 2022+, Cadillac Lyriq, średniej wielkości ciężarówki 2023+)
    • W pozycji „Park” naciśnij i przytrzymaj przycisk rozłączania telefonu na kierownicy przez 10 sekund.
Image

Warto zauważyć, że istnieją pewne okoliczności, w których wykonanie tych procedur nie rozwiąże problemu z systemem informacyjno-rozrywkowym. Jeśli tak się stanie, można podjąć pewne dodatkowe środki.

„Widziałem, jak telefon przestawał działać po aktualizacji oprogramowania telefonu” – cytowano mechanika i mistrza technika Consumer Reports, Michaela Crossena. „W takich przypadkach trzeba poczekać na dostępność aktualizacji oprogramowania samochodu, aby to naprawić. [Dodatkowo] Upewnij się, że możesz dokładnie opisać problem i nagraj film lub zrób zdjęcie, gdy system ulegnie awarii, zwłaszcza jeśli problem występuje sporadycznie.”

https://gmauthority.com/blog/2023/06/heres-how-to-reboot-your-gm-vehicles-infotainment-system/

Mój ekran dotykowy GMC Canyon z 2015 roku nie reaguje na wszystkie moje polecenia dotykowe, cały dźwięk jest w głośniku pasażera i nie mogę używać strzałek na ekranie, ponieważ nie reaguje, ale reaguje, gdy naciskam inne części ekranu, na przykład odbieranie połączeń i to wszystko.

Może spróbuj wyciągnąć bezpieczniki radia w panelu pasażera. Ale zgaduję, że możesz potrzebować nowego ekranu.
Wyszukaj tutaj inne odpowiedzi.
Powodzenia

1 - 4 of 4 Posts