Chevy Colorado & GMC Canyon banner

Glacier Blue Metallic vs. nowy Reef(er?) Blue Metallic

4.6K views 30 replies 20 participants last post by  One red gmc  
#1 · (Edited)
Naprawdę podoba mi się ten nowy niebieski, ale znowu, najprawdopodobniej wziąłbym pomarańczowy, chociaż BARDZO podoba mi się Solar Octane Toyoty. Ten kolor jest niesamowity, zwłaszcza w słońcu. Co do tego, czy wybrałbym Glacier Blue, które mam, czy Reef Blue, widząc oba obok siebie, wciąż myślę, że dokonałbym tego samego wyboru (Glacier). Pasuje prawie idealnie do mojego BMW S1000RR i, moim zdaniem, wygląda trochę bardziej "klasowo". Oto zdjęcie obok siebie dla tych, którzy są zainteresowani bezpośrednim porównaniem, ponieważ byłem dzisiaj u dealera:

#2 ·
Byłem naprawdę smutny, kiedy poszedłem zamówić moją 25 i niebieski został zmieniony. Głębokość lodowcowego błękitu jest o wiele bardziej intrygująca, nowy wygląda dla mnie nudno. Skończyłem znowu z czarnym. Też byłem podekscytowany, żeby zamówić niebieski.

#3 ·
Lodowiec jest ładny. Wolę jednak Pacyfik. Ten głęboki zielony kolor, na jaki zmienia się o złotej godzinie, jest po prostu ostry. Nie jestem pewien, jaki kolor ma ciężarówka robocza, ale też wygląda całkiem ostro. (Poniżej)

owns 2019 Chevrolet Colorado Z71
  • Like
Reactions: billr396
#4 ·
Naprawdę miałem nadzieję, że w 2025 roku pojawi się opcja lakeshore metallic, która ostatecznie byłaby moim idealnym kolorem

#6 ·
Nie wiem, czy kiedykolwiek widziałem kolory "Lakeshore" lub "Deep Ocean". Uwielbiam Glacier, wygląda elegancko.

#11 ·
#8 ·
Naprawdę podoba mi się ten nowy niebieski, ale znowu, najprawdopodobniej wziąłbym pomarańczowy, chociaż BARDZO podoba mi się Solar Octane Toyoty. Ten kolor jest niesamowity, zwłaszcza w słońcu. Co do tego, czy wybrałbym Glacier Blue, które mam, czy Reef Blue, widząc je oba obok siebie, wciąż myślę, że dokonałbym tego samego wyboru (Glacier). Pasuje prawie idealnie do mojego BMW S1000RR i, moim zdaniem, wygląda trochę bardziej "klasowo". Oto zdjęcie ich obok siebie dla tych, którzy są zainteresowani bezpośrednim porównaniem, ponieważ byłem dzisiaj u dealera:
View attachment 487910
Oba są ładnymi kolorami
(Tak, od gościa, który uwielbia białe pojazdy)
Słyszałem, że trend z niebieskim przesunął się w kierunku jaśniejszych odcieni niebieskiego

Glacier Blue uważam za bogatszy/głębszy niebieski... który wolałbym, gdybym miał wybrać niebieski

owns 2017 Chevrolet Colorado Z71
#12 ·
Nie byłem zadowolony, kiedy zmienili niebieski na rok modelowy 2025. Jasne, jest w porządku i byłbym w porządku, żeby mieć jeden, ale niebieski używany w modelach 23/24 jest dla mnie idealnym niebieskim. Wygląda tak dobrze, jasno świeci w słońcu, z dobrą głębią. To ten sam niebieski, który jest na Blazerze mojej żony z 2020 roku i uwielbiam go. Nie obchodzi mnie żaden inny kolor w ofercie, z wyjątkiem być może promiennego czerwonego.

Co gorsza, geniusze z GM zdecydowali się w ogóle nie oferować żadnego niebieskiego w wersji Canyon AT4 2025, co jest wersją, którą chciałbym mieć, gdybym miał się na nią zdecydować.

#13 ·
Nie byłem zadowolony, kiedy zmienili niebieski na rok modelowy 2025. Jasne, jest w porządku i byłbym zadowolony, gdybym miał jeden, ale niebieski używany w modelach 23/24 jest dla mnie idealnym niebieskim. Wygląda tak dobrze, świeci jasno w słońcu, z dobrą głębią. To ten sam niebieski, który jest na Blazerze mojej żony z 2020 roku i uwielbiam go. Nie obchodzi mnie żaden inny kolor w ofercie, z wyjątkiem być może promiennego czerwonego.

Co gorsza, geniusze z gm zdecydowali się w ogóle nie oferować żadnego niebieskiego w wersji 2025 Canyon AT4, czyli w wersji, którą chciałbym mieć, gdybym miał się na nią zdecydować.
No tak, nie jestem chyba szalony? Blokowanie kolorów w niektórych wersjach to nowsza sprawa, prawda?

owns 2019 Chevrolet Colorado Z71
#17 ·
Naprawdę podoba mi się ten nowy niebieski, ale znowu, najprawdopodobniej wziąłbym pomarańczowy, chociaż BARDZO podoba mi się Solar Octane Toyoty. Ten kolor jest niesamowity, zwłaszcza w słońcu. Co do tego, czy wybrałbym Glacier Blue, które mam, czy Reef Blue, widząc oba obok siebie, nadal myślę, że dokonałbym tego samego wyboru (Glacier). Pasuje prawie idealnie do mojego BMW S1000RR i, moim zdaniem, wygląda trochę bardziej "klasowo". Oto zdjęcie obok siebie dla tych, którzy są zainteresowani bezpośrednim porównaniem, ponieważ byłem dzisiaj u dealera:
View attachment 487910
Jestem fanem tępego i nie mogłem przestać wpatrywać się w mój metaliczny harvest bronze w słońcu dzisiaj.

#22 ·
Naprawdę podoba mi się ten nowy niebieski, ale znowu, najprawdopodobniej wziąłbym pomarańczowy, chociaż BARDZO podoba mi się Solar Octane Toyoty. Ten kolor jest niesamowity, zwłaszcza na słońcu. Co do tego, czy wybrałbym Glacier Blue, które mam, czy Reef Blue, widząc oba obok siebie, nadal myślę, że dokonałbym tego samego wyboru (Glacier). Pasuje prawie idealnie do mojego BMW S1000RR i, moim zdaniem, wygląda trochę bardziej "klasowo". Oto zdjęcie obok siebie dla tych, którzy są zainteresowani bezpośrednim porównaniem, ponieważ byłem dzisiaj u dealera:
View attachment 487910
Posiadałem Glacier blue Z71. Poszedłem w tym roku zobaczyć nowego Zr2 i byłem trochę rozczarowany, że zmienili na Reef blue. Glacier blue ma efekt, którego Reef blue nie ma. IMO.

#27 ·
View attachment 488070 View attachment 488071
Wymieniłem mojego Z71 z 2023 roku na ten ZR2. Również z 2023 roku, ale po zwrocie z leasingu z niskim przebiegiem. Ten samochód jeździ jak marzenie, uwielbiam nim jeździć. Albo lubisz ten kolor, albo nie. Uwierz mi, że się do niego przekonasz.
To zdjęcie pokazuje, jak wspaniały jest ten kolor. Gratulacje!

#30 ·