Chevy Colorado & GMC Canyon banner
61 - 80 of 143 Posts
Discussion starter · #61 ·
Cóż, poszedłem dzisiaj do Walmart, O'Reilly's, AutoZone, CalRanch i Tractor Supply. Ani jednego cholernego widoku oleju Dexos2. Trochę 5W-30 i 5W-40, ale nie Dexos2. Do dealera. Zapłaciłem 98 dolarów za filtr AC Delco i 6 kwart oleju GM spec. Na razie jest, jak jest.

Attachments

Discussion starter · #62 · (Edited)
Na pocieszenie, znalazłem nowego AT4, który właśnie dotarł do dealera. Gasser, ale srebrny wygląd był niezły. To pierwszy AT4, jaki widziałem w mieście oprócz mojego. I dzisiaj zamontowałem moje chlapacze Husky. Bardzo zadowolony z wyglądu i dopasowania. Husky przewyższył Weather Tech za każdym razem pod względem dopasowania i wykończenia.

Cóż, poszedłem dzisiaj do Walmart, O'Reilly's, AutoZone, CalRanch i Tractor Supply. Ani jednego cholernego znaleziska oleju Dexos2. Trochę 5W-30 i 5W-40, ale nie Dexos2. Do dealera. Zapłaciłem 98 dolarów za filtr AC Delco i 6 kwart oleju GM spec. Jest jak jest na razie.
Znalazłem butelki Penzoil Euro L (dexos 2) w kwartach w naszym lokalnym Walmart.

Inną alternatywą jest wybór preferowanej marki i specyfikacji oraz zamówienie jej na Amazon. Jeśli masz Prime, wysyłka jest bezpłatna.

Mobil 1, ESP 5w-30 jest zatwierdzony przez Dexos 2 i wydaje się być powszechnie dostępny. Używam go również w TDI. Używam oleju Mobil 1, 5W-40 Turbo Diesel Truck w ciężarówce od zeszłego lata i nie mam na to żadnych skarg i nie zauważyłem żadnych zmian w zużyciu. Jestem już po tuningu, więc teoretycznie mogę być poza gwarancją na układ napędowy, jeśli coś się stanie w nocy, więc używanie innego oleju nie wywołuje u mnie dreszczy.

Używam quaker state euro L 5w30. Jest przeznaczony do silników Diesla, a z tyłu napisano, że spełnia wymagania gm demos 2 api sn. Mimo że nie ma niebieskiej etykiety dexos 2, nadal spełnia wymagania.

Było wspaniale.

Nadal mam 5 galonów Total Quartz (Euro), które kupiłem, gdy miałem mojego Jetta diesla. Jest to C-3, więc został stworzony do silników Diesla i spełnia alternatywne specyfikacje. Prawdopodobnie wleję 1 kwartę i resztę z dexos 2, kiedy wymienię olej.

Właśnie zrobiłem pierwszą wymianę oleju w mojej ciężarówce, użyłem mobil 1 esp.

Dla Kanadyjczyków w tym wątku, Canadian Tire wydaje się zawsze mieć produkt mobil 1 w promocji, jeśli będziesz na to zwracać uwagę, możesz znaleźć esp 5w30 za 32 dolary za 4,73l kanister.

Nieco ponad 50 dolarów za 5 litrów to dużo, a konieczność zamawiania oleju zamiast odbierania go w lokalnym sklepie to miejsce, w którym pojawia się PITA! Chyba będę musiał się do tego przyzwyczaić ;)
Spójrz jeszcze raz. To 152 dolary za 15 litrów, a nie pięć. To około 9,60 dolara za kwartę.

Większość zakupów robię w internecie. Oczywiście trzeba planować z wyprzedzeniem. Ale znalezienie dokładnie tego, czego chcę, w najlepszej cenie zajmuje mi tylko kilka minut. Za kilka dni leży to na progu moich drzwi. Nie ma nic prostszego. Nie chcę tracić czasu i paliwa na odwiedzanie pięciu różnych miejsc, aby znaleźć to, czego potrzebuję/chcę.

Nic nie kupuję od Amazona. Ten komunista nie dostanie ode mnie żadnych pieniędzy.

A takze, jesli moglbym dostac Colorado i wlozyc do niego dwusuwowy silnik 4-53, to dalbym wszystkim z EPA jednego wielkiego zbiorowego tętniaka i bylby tego wart. Wtedy moglbym uzywac calego Straight weight, ktorego chce 😂
Widzac "Quaker State", "straight weight" i "girly stuff" przypomnialem sobie test oleju, ktory Project Farm przeprowadzil na 70-letnim oleju.

Niewazona puszka, prawdziwa zielona substancja wylala sie, wywiercona prosto ze studni Oil City, PA. Wyslal ja do laboratorium, wraz ze swoimi zwyklymi testami, i wlial ja rowniez do swojej kosiarki, a nastepnie zdjal glowice, aby sprawdzic, czy nie ma nagromadzenia.

Nie bede uzywal oleju w swoim dieslu tylko dlatego, ze to ten dobry, stary srodek, ktory dzialal w traktorze dziadka.

A takze, gdybym mógł dostać Colorado i włożyć do niego dwusuwowy silnik 4-53, to sprawiłbym wszystkim z EPA zbiorowy tętniak i byłoby warto. Wtedy mógłbym używać całej wagi Straight, jakiej chcę 😂
Widząc "Quaker State", "straight weight" i "girly stuff" przypomniałem sobie test oleju, który Project Farm przeprowadził na 70-letnim oleju.

Nieważona puszka, prawdziwa zielona substancja wylała się, wywiercona prosto ze studni Oil City, PA. Wysłał ją do laboratorium, wraz ze swoimi zwykłymi testami, i wlał ją również do swojej kosiarki, a następnie zdjął głowicę, aby sprawdzić, czy nie ma osadów.

Nie będę używał oleju w moim dieslu tylko dlatego, że to stare, dobre coś, co działało w traktorze dziadka.

Nie przeczytałem całego tego wątku, ale kupiłem cały swój olej w Internecie (głównie Amazon i NAPA). Niedawno przeszedłem z Mobil 1 na Pennzoil, aby sprawdzić, czy zużycie oleju będzie lepsze.

Ale OP powinien się cieszyć, że nie ma 3.0 Duramax. Ostatnim razem, gdy sprawdzałem, były tylko jeden lub dwa oleje dostępne dla niego.

Dla Kanadyjczyków Wall Mart ma T6 5w40 za 39,95 $ na półce. Używałem tego przy ostatnich 2 wymianach oleju. Nigdy nie używałem 5w30 Dexos 2 (poza fabrycznym napełnieniem, które wymieniłem przy 1000 km). Używałem 5w40 przy każdym napełnianiu, zawsze Motul Dexos2, ale zdecydowałem się teraz na T6 5w40. Czuję się komfortowo z moim wyborem. Dobrze sprawdza się w LML i L5P i mają podobne ustawienia emisji. Nie jestem ekspertem od oleju, ale nigdy nie miałem problemu ani z silnikami LWN z 2016 roku, ani z 2020 roku z dużym holowaniem i wieloma zimami.

Niestety, w zachodnim Ny, gdzie mieszkam, nadal NIE MOŻNA ZNALEŹĆ DEXOS 2 NA PÓŁCE. Tractor Supply, NAPA, Auto Zone, Advance Auto, Walmart itp. Auto Zone powiedziało, że zamówią mi to, ale nigdy do mnie nie zadzwonili, to było 3 miesiące temu. NAPA mówi, że też może to zamówić, ale nigdy nie ma tego na półce. Smutne, jeśli pytasz mnie.

Nie widzę już powodu, żeby w ogóle chodzić do sklepów z częściami. To strata czasu i paliwa, żeby tylko usłyszeć "możemy to zamówić", co oznaczałoby dodatkową podróż i więcej paliwa, żeby to odebrać. Sklepy z częściami podcinają sobie w ten sposób gardło.

Niestety, w Western Ny, gdzie mieszkam, nadal NIE MOŻNA ZNALEŹĆ DEXOS 2 NA PÓŁCE. Tractor Supply, NAPA, Auto Zone, Advance Auto, Walmart itp. . Auto Zone powiedziało, że mi to zamówi, ale nigdy do mnie nie zadzwoniło, to było 3 miesiące temu. NAPA mówi, że też może to zamówić, ale nigdy nie ma tego na półce. Smutne, jeśli pytasz mnie.

Nie widzę już powodu, żeby w ogóle chodzić do sklepów z częściami. To strata mojego czasu i paliwa, żeby tylko usłyszeć "możemy to zamówić", co oznaczałoby dodatkową podróż i więcej paliwa, żeby to odebrać. Sklepy z częściami podcinają sobie w ten sposób gardła.
Zamów to online, aby zostało wysłane do sklepu z częściami. Zazwyczaj wysyłka jest bezpłatna. Wybierz sklep w pobliżu i wybierz olej, który chcesz. Powinno Ci powiedzieć, czy jakieś sklepy w pobliżu mają go w magazynie. Udało mi się znaleźć Mobil 1 Dexos 2 lokalnie w O'Reilly's, ale tylko jeden z ich wszystkich przechowywanych tu produktów ma go w magazynie.

Po prostu zamów Amsoil. I tak robię to dla wszystkich moich pojazdów, ale ich olej napędowy Dexos2 5w30 kosztuje 8,79 $ za kwartę dla preferowanych klientów.

61 - 80 of 143 Posts