Kto je wszystkie robi?
Ten olej nie byłby moim pierwszym wyborem, ale używałem motola w moim zbudowanym i doładowanym brz do wszelkiego rodzaju płynów i olejów. Powiedziałbym, że idź za tym. Zaufałbym ich zaleceniom. Dla odniesienia nie mam od nich żadnych zachęt finansowych, po prostu używam ich oleju przekładniowego 75w90 w moim dyferencjale i skrzyni biegów, ich płynu hamulcowego 660 i ich 6100 10w40 w moim brz i nie miałem żadnych problemów, a laboratoria zawsze wracają z dobrymi wynikami.Tak, to zdecydowanie olej zgodny z dexos2
Motul: engine oils, lubricants, car and motorcycle care
Explore all Motul products, find the perfect oil for your engine, durable and high-performance products for all cars, motorcycles, heavy-duty vehicles, and bicycles.www.motul.com
Używałem go również w moim STI z 2013 roku.Ten olej nie byłby moim pierwszym wyborem, ale używałem motola w moim zbudowanym i doładowanym brz do wszelkiego rodzaju płynów i olejów. Powiedziałbym, że idź za tym. Ufałbym ich zaleceniom. Dla odniesienia nie mam od nich żadnych zachęt finansowych, po prostu używam ich oleju przekładniowego 75w90 w moim dyferencjale i skrzyni biegów, ich płynu hamulcowego 660 i ich 6100 10w40 w moim brz i nie miałem żadnych problemów, a laboratoria zawsze wracają z dobrymi wynikami.
Powinienem po prostu wziąć wrx, ale zdecydowałem, że nie jest mądrze rallycrossować samochodu należącego do banku. Więc dostałem brz i zdecydowałem się na autocross samochodu banku. Obecnie prowadzę badania nad arkuszem kalkulacyjnym. Myślę o podniesieniu go, założeniu zawieszenia terenowego i upchnięciu na nim najszerszych opon AT do krótkich SUV-ów i zrobieniu z niego rajdu. 235/55/17 wyglądają na takie, które pasują do zawieszenia, ale nie wiem, czy będą mogły iść od blokady do blokady.
Mam je i gorąco polecam. To nie jest tak jak w ecutek, gdzie jeśli nie zapiszesz go wcześniej, to znika. Zarówno twój ecu, jak i tcu są zapisywane na flasherze i musisz je pobrać z urządzenia, aby wysłać je do nich, więc będziesz miał kopię, chyba że ją usuniesz.Czy konsensus jest taki, aby wybrać Green Diesel Engineering zamiast Duramax Tuner? Czytałem ten wątek…
Kupiłem mojego diesla 3 tygodnie temu. 2021 ZR2 29 tys. na nim.
Jeszcze jedno pytanie.
Kiedy wgrywasz oprogramowanie do swojej ciężarówki, czy zapisuje się kopia oryginalnego oprogramowania?
Użyłem wszystkich rzeczy Cobba, ale mimo to. Dzięki za odpowiedzi. Właśnie zamówiłem zestaw. Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć, jak to działa.Powinienem był po prostu wziąć wrx, ale zdecydowałem, że nie jest mądre rallycrossowanie samochodu należącego do banku. Więc dostałem brz i zdecydowałem się na autocross samochodu banku. Obecnie prowadzę badania nad arkuszem kalkulacyjnym. Myślę o podniesieniu go, założeniu zawieszenia terenowego i włożeniu najszerszych krótkich opon AT do SUV-a i rajdowaniu nim. 235/55/17 wyglądają na takie, które pasują do zawieszenia, ale nie wiem, czy będą mogły skręcać od blokady do blokady.
Mam je i gorąco polecam. To nie jest jak ecutek, gdzie jeśli nie zapiszesz go wcześniej, to znika. Zarówno twój ecu, jak i tcu są zapisywane na flasherze i musisz je wyciągnąć z urządzenia, aby je do nich wysłać, więc będziesz miał kopię, chyba że ją usuniesz.
RPT1 (RPF1 dla ciężarówek) nie występuje w naszym rozstawie śrub, ale założenie aftermarketowego dolotu oczywiście usuwa rezonator z dolotu i daje więcej dźwięków turbo.Niech modyfikacje się rozpoczną….![]()
Złożyłem właśnie zamówienie. Nie mogę się doczekać.Nie jesteśmy zamknięci. Wysyłamy codziennie melodie Colorado/Canyon. W związku z tym obniżyliśmy również nasze ceny.
dieseldrax Czytałem gdzieś w poście, że przestałeś używać tuningu Green Diesel. Czy to nadal aktualne?To się nie wydarzyło, oni publikują bzdury.
Wysłane z mojego SM-G986U za pomocą Tapatalk
Obecnie używam zarówno tuningu silnika, jak i skrzyni biegów. Po początkowym wgraniu tuningu silnika silnik wydawał się bardzo nieoszlifowany i szorstki podczas przyspieszania, więc wróciłem do ustawień fabrycznych i napisałem o tym na forum Colorado Diesel. GDE skontaktowało się ze mną i chciało, żebym ponownie zainstalował ich tuning i zebrał logi, aby mogli dowiedzieć się, co się dzieje, ale kiedy ponownie go zainstalowałem, nie było problemu, więc było tak, jakby jakaś część tuningu została uszkodzona podczas pierwszego zapisu do ECM.dieseldrax Czytałem gdzieś w poście, że przestałeś używać tuningu Green Diesel. Czy to nadal aktualne?
Jaki był również problem ze zmianą biegów w L lub coś, co odkryłeś po tuningu, czego nie było w standardzie?
Dzięki
Potwierdzam wszystko, co powiedział. Właśnie zainstalowałem swój tuning i kurczę, powinienem to zrobić wcześniej. Tak właśnie powinien był wyglądać ten samochód.W końcu się złamałem i zamówiłem również tuning GDE, po 6 latach narzekania na moją miękką zmianę biegów 2-3. Miałem kilka pytań, a oni byli przyjaźni i pomocni. Zamówiłem w weekend i miałem go w czwartek, wysłałem pliki tuningu e-mailem i miałem je z powrotem w piątek rano. Poszło od razu (postępując ostrożnie zgodnie z instrukcjami na wszelki wypadek) i jest to spora różnica. Dla przypomnienia, mamy mojego diesla Canyon z 2017 roku i V6 Colorado mojej żony z 2020 roku. Mówią, że jest więcej mocy, co może być prawdą - czuje się jakby trochę więcej - ale tuning skrzyni biegów to dzień i noc. Prawie czuje się tak, jakby skrzynia biegów gasser była w środku - obraca się trochę szybciej, ale zmiany biegów są mocne i czuje się, jakby teraz znacznie lepiej chwytała. Utrzymuje również bieg aż do 1300 obr./min, jeśli tylko jedziesz.
Chciałbym, żeby GM po prostu kupiło licencję od GDE i zaoferowało ją wszystkim. Zmieniłoby to wszystkich ludzi, którym nie podoba się zachowanie ciężarówki, w wierzących i przyszłych klientów.
Używam go i jest świetny. Motul jest ogólnie niesamowity, a możliwość kupowania 5 litrów na raz jest solidna.Znasz kogoś, kto używa Motul 8100 EFE 5W-30?
Używałem Motula w moim Subaru z turbodoładowaniem, a także w Toyocie Tacoma. Miałem z nim naprawdę dobre doświadczenia w wielu samochodach.
Dopiero co dostałem mojego diesla Colorado 21, więc użyłem w nim formuły Motul diesel.
Tak. Świetna rzecz. Dlaczego przejść na Rotellę?View attachment 456795
View attachment 456794
UĹĽywam go od 3900 mil
Jedyna różnica jest taka, że używam 5-40
Teraz, gdy skończyła się gwarancja, myślę, że przejdę na Shell Rotela.
Właśnie pomyślałem, że miło byłoby wziąć z lokalnego sklepu zamiast tylko zamawiać.Tak. Świetna sprawa. Po co przechodzić na Rotellę?
Rotella T6 i większość innych syntetycznych olejów napędowych 5w40 CK-4 to znacznie lepsze oleje do silników Diesla niż oleje dexos2/ACEA C3, które są olejami do lekkich obciążeń. UOA z Rotellą zawsze dawało znacznie lepsze wyniki niż dexos2.View attachment 456795
View attachment 456794
UĹĽywam go od 3900 mil
Jedyna różnica jest taka, że używam 5-40
Teraz, gdy skończyła się gwarancja, myślę, że przejdę na Shell Rotela.
Tak. Świetna rzecz. Dlaczego przejść na Rotella?
Czekam z niecierpliwością, aby usłyszeć, czy podoba ci się to tak samo jak wszystkim innym.Po prostu ugryzłem melodię GDE dla mojego 2019 - podekscytowany, żeby zobaczyć, jak to działa!
Teraz ~40k mil i właśnie przeszedłem na Rotella t6 dla oleju.